Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Terug naar overzicht

Wat doet de eerste lentezon met onze huid?

Wat doet de eerste lentezon met onze huid?
21
maart

Anneleen Raevens

Heb jij het al gevoeld? De zon gaat vaker schijnen, de vogeltjes fluiten vrolijk buiten en je ruikt het ook al: de lente is vanaf vandaag officieel toegekomen! Nu het langer licht is en de temperaturen beginnen te stijgen is de zetelperiode voorbij en gaan we liever naar buiten voor een terrasje of om in onze ligstoel wat vitamine D op te doen. Wat velen vaak vergeten is dat onze huid het niet gewend is om plots aan zoveel zonlicht blootgesteld te zijn.


Gebruik een dagverzorging met zonnefilter

Toegegeven: bij het toekomen van de lente denk ik vaak al onmiddellijk aan de zomer, rokjes (en ook mijn witte benen, maar hier hebben we het nog over in onze volgende blog). Wat ik dan ook snel vergeet is dat mijn gezicht en lichaam tijdens de winterperiode weinig zon hebben gezien met als gevolg dat ik snel verbrand bij de eerste zonnebading.

Dit komt doordat onze huid zich tijdens de winterperiode heeft aangepast aan de koude en extreme weersomstandigheden en niet meer gewend is aan de intense Uv-stralen. We raden dan ook steeds aan om elke dag een dagverzorging te gebruiken met zonnefilter, maar bij grote blootstelling is dit niet voldoende en is het noodzakelijk om een hogere zonnefilter zoals Dr. Rimpler Sun Face SPF30 of zelfs Dr. Rimpler SPF50 bij gevoelige huiden te gebruiken.


Denk aan je aantal zonne-uren

Afhankelijk van je huidtype is het belangrijk dat je rekening houdt met het aantal “zonne-uren” per dag dat je mag hebben en hoe frequent je je zonnecrème opnieuw moet aanbrengen. Een gevoelige, lichte huid mag minder lang blootgesteld worden aan volledig zonlicht dan een normaal, donkerder type.

Ben je niet zeker hoeveel zon jouw huid kan verdragen? Consulteer dan zeker een huidspecialist bij jou in de buurt. Op deze manier voorkom je huidproblemen zoals zonneallergieën, rosacea of snellere huidveroudering.


Wist je dat je van een te grote blootstelling aan Uv-straling zonder
zonnebescherming sneller rimpels en pigmentstoornissen krijgt?


Voorkom toekomstige huidproblemen

Een verbrande huid en vooral gezicht is niet aangenaam, vaak pijnlijk en heeft zijn gevolgen. Denk er dus zeker aan om vanaf vandaag je zonneproducten van Dr. Rimpler in je handtas mee te nemen.

Waarom Dr. Rimpler?

  • Voorkomt zonneallergieën
  • Voor alle huidtypes & leeftijden (zelfs de meest gevoelige huid)
  • Waterproof en zweetbestendig
  • Lichte texturen
  • Verstopt de poriën niet
  • Dringt onmiddellijk in
  • Zonnefilter waarbij je ook bruint
  • Ideale formaat voor in je handtas
  • Gemakkelijke draaiknop

Bekijk hier ons assortiment!

Terug naar overzicht