De juiste zonnecrème kiezen voor jou

Zonnecrème is gekend onder diverse benamingen waaronder zonnebrandcrème, antizonnebrandcrème of zonnemelk. Ongeacht hoe we zonnecrème noemen, is het gebruik ervan absoluut van belang voor de huid als bescherming tegen de zon.

De werking van zonnecrème 

Gezien de vele gevaren van blootstelling aan UV-straling is bescherming van de huid noodzakelijk. Zonnecrème bevat UV-filters zodat de UV-stralen in mindere mate tot de huid doordringen. Bij het smeren van zonnecrème dient men er rekening mee te houden dat deze pas optimaal werkt na 30 minuten. Daarna blijft de zonnecrème maximaal 2 uur werken. Het is dus van belang om de huid tijdig maar ook voldoende in te smeren zodat ze steeds voldoende verzadigd is.

Factoren die de werking van zonnecrème beïnvloeden 

Daarnaast kunnen zaken zoals het schuren van kleding over de huid en blootstelling van de huid aan zand en water ook de zonnecrème terug afwrijven waardoor deze minder goed zal werken. Ook wanneer gekozen wordt voor een waterresistente zonnecrème zal deze vaak genoeg opnieuw gesmeerd dienen te worden. Daarnaast heeft ook zonnecrème een vervaldatum. Wanneer deze nog verder gebruikt wordt nadat de vervaldatum verstreken is, zullen de actieve ingrediënten een verminderde tot geen werking meer hebben.

Zonnecrème voor elke huid 

Er bestaat een groot aanbod aan diverse zonnecrèmes om je huid te beschermen. Zo bestaat er zonnecrème in crème vorm, maar ook in lotion, spray, balsem en foams. Afhankelijk van de te behandelen zone kan de zonnecrème bepaalde specifieke bestanddelen bevatten die afgestemd zijn op het huidtype. Zonnecrème voor het gezicht dient een hoge bescherming te bieden. Dergelijke zonnecrème heeft vaak een zachtere en lichtere textuur dan een gewone zonnecrème voor het lichaam. Daarnaast is deze vaak minder vet en ogen ze matter. Ook de lippen verdienen bijzondere aandacht met een tegen de zon beschermende lippenbalsem.

Uitbreiding van de collectie zonnecrèmes 

De collectie wordt meestal aangevuld met een aftersun. Een kwalitatieve aftersun brengt de vochtbalans van de huid terug op peil na het zonnen, zo wordt ook de bruine kleur beter behouden. Verder kan de zonnecrème een puur beschermende functie hebben. Bij de zonnecrème met bronzerend effect wordt deze aangevuld met bepaalde stoffen die het natuurlijk bruiningsproces ondersteunen. Soms kan een zonnecrème ook uitgebreid zijn met een zelfbruiner. 

Zonnecrème van een kwalitatief merk 

Om uw huid een optimale bescherming te bieden tegen de schadelijke stralingen van de zon is een goede zonnecrème noodzakelijk. Hierbij is het van belang om te kiezen voor een merk dat zijn doeltreffendheid reeds bewezen heeft, zoals Dr. Rimpler en Mila d’Opiz. In een eigen labo worden de nieuwste werkstoffen op de markt getest zodat steeds productlijnen aangeboden worden met de nieuwste ingrediënten en formules. Kies voor een zonnecrème van een kwalitatief product zodat je optimaal kan genieten van de zon. 

Bij Beauty in a Box kan je steeds rekenen op kwalitatieve producten van topmerken, zowel wanneer je op zoek bent naar zonnecrème, de beste dagcrème als een effectief gezichtsmasker. Geef samen met Beauty in a Box om je schoonheid en bekijk daarom onze tips zoals over wallen wegwerken of neem een kijkje naar onze make-up producten voor prachtige smokey eyes