Wallen wegwerken met diverse middeltjes

Niets zo ontsierend voor ons gelaat als wallen onder onze ogen. Daarom willen we maar wat graag die vervelende wallen wegwerken. Hier zijn gelukkig al heel wat middeltjes voor. Met de juiste gezichtsverzorging en make-up kan je alvast hele mooie resultaten boeken.

Wallen wegwerken met natuurlijke trucjes

Bij een probleem met de vochthuishouding is het van belang om voldoende water te drinken om wallen onder de ogen te vermijden. Bij de voeding is het van belang om voldoende kalium binnen te nemen die ook opnieuw de vochthuishouding zal regelen. Kalium vind je in verschillende fruitsoorten waaronder abrikozen, bessen, pruimen, kersen, druiven, meloen, bananen en noten. Maar ook in groenten waaronder spinazie, venkel, champignon, artisjok, broccoli en bieten.

Wallen wegwerken kan met eenvoudige do-it-yourself-trucjes zoals de bloedvaten verkoelen met koude komkommerschijfjes en koude zakjes kamillethee. Ook door de wallen te masseren met je vingertoppen kan de afvoer van de afvalstoffen gestimuleerd worden.  

Wallen wegwerken met gelaatsverzorgingsproducten

Uiteraard kunnen wallen effectief weggewerkt worden door deze te verwijderen met een cosmetische ingreep. Maar er bestaan ook heel wat minder drastische middeltjes. Om te beginnen kunnen een goede dagcrème en effectieve nachtcrème zeker helpen bij wallen wegwerken. Daarnaast kan een relaxerend gezichtsmasker de vermoeide huid een oppepper geven.

Om wallen verder specifiek aan te pakken, is het goed de oorzaak te kennen. Wanneer de wallen ontstaan door vochtophopingen is het van belang om voldoende water te drinken en alcohol en zout te vermijden. Wanneer vocht de oorzaak is, kan je proberen de wallen wegwerken met een oogcrème met vochtafdrijvende werking. Verder kunnen wallen ook aangepakt worden met een specifiek oogmasker of met oogpads. Door collageen oogpads gedurende een half uurtje onder je ogen te leggen, worden wallen goed aangepakt omdat de stof collageen de veroudering van de huid tegengaat.

Wallen wegwerken door ze te camoufleren

Wallen wegwerken met verzorgingsproducten vraagt tijd. Wanneer je er echter snel op je paasbest wil uitzien voor een feestje, heb je soms een snellere oplossing nodig. Daarnaast kan je naast de verzorgingsproducten nog wel wat extra nodig hebben voor een mooi resultaat. Wallen wegwerken door ze met make-up te camoufleren kan dan een oplossing zijn. Met enkele trucjes kan je wallen zo goed mogelijk laten verdwijnen met make-up.

Wallen wegwerken met een highlight stift 

Met een highlight stift wordt een frisse blik gecreëerd. Zeker wanneer je geen foundation gebruikt, is dit absoluut aan te raden. Maar het kan ook onder je foundation voor extra effect. Met een foundation kan de huid egaler gaan ogen.

Wallen wegwerken met een concealer

Wanneer de wallen gepaard gaan met een verkleuring is een concealer aan te raden. De concealer wordt aangebracht over je foundation startende van onder je traankanaaltje tot onder je iris. Vervolgens wordt deze verdeeld over de wallen door zachtjes met de vingertoppen te deppen en dus niet door te smeren.

Met een concealer in een lichte natuurlijke huidtint kan je wallen eenvoudig camoufleren en kan je een frisse blik creëren. Kies dan bij voorkeur voor een concealer met een rode of oranje ondertoon  en die een tint lichter kleurt dan je eigen huidskleur en dan je foundation.

Wallen wegwerken met oogmake-up

Tenslotte kan je ogen ook groter en frisser laten lijken door met een wit oogpotlood over je onderste wimperlijn te gaan. Ook met mascara op je wimpers kan je je ogen groter doen lijken waardoor wallen minder opvallen.

Ontdek snel het ruime gamma aan gelaatsverzorgingsproducten en make-upproducten om wallen weg te werken bij Beauty in a Box. Je vindt er niet alleen de beste dagcrème, maar ook een diepreinigend gezichtsmasker, alsook kwalitatieve zonnecrème. Bekijk het allemaal op de webshop van Beauty in a Box.

Bij Beauty in a Box vind je kwalitatieve gelaatsverzorging waaronder de beste dagcrème, een zuiverend gezichtsmasker en een goede zonnecrème. Uiteraard bieden wij ook een breed gamma aan make-up zodat je kan stralen met prachtige smokey eyes