Een gezichtsmasker voor een perfect egale en gezonde huid

Met een gezichtsmasker als gelaatsverzorging kan je je huid eens heerlijk verwennen. Er bestaan uiteraard veel verschillende soorten gezichtsmaskers. Zo bestaan er kleimaskers, avocadomaskers en natuurlijk ook de gekende moddermaskers. Zo is er voor elk wat wils.

Verwen je huid met een gezichtsmasker

Een gezichtsmasker als gelaatsverzorging helpt je een gladde huid te krijgen. Zo kan je met een gezichtsmasker de huid extra in de watten leggen. Afhankelijk van welk huidprobleem je wil bestrijden, kan je voor een passend gezichtsmasker kiezen. Zo zijn er maskers voor als je last hebt van oneffenheden, rimpels, een droge huid, mee-eters en puistjes. Een gezichtsmasker kan zorgen voor een versteviging van de huid en voor een veerkrachtig en jeugdig resultaat. Daarnaast kan het de voortijdige huidveroudering tegengaan en het natuurlijk herstelproces van de huid stimuleren. Soms kan een gezichtsmasker als gelaatsverzorging ook zorgen voor een zachte peeling van de onzuivere huid waarbij dode huidcellen verwijderd worden.

Voor elk probleem een gezichtsmasker

De verschillende soorten gezichtsmaskers beschikken ook over verschillende eigenschappen als gelaatsverzorging. Zo kan men kiezen voor een gezichtsmasker met verschillende werkingen, waaronder hydraterend en voedend bij een droge huid, reinigend en absorberend bij een vette huid, egaliserend en ontstekingsremmend bij een onzuivere huid, kalmerend bij een gevoelige huid, liftend en verstevigend bij huidverslapping of anti-aging en revitaliserend bij rimpels. Kies dus steeds een gezichtsmasker dat jouw huid helpt met je gelaatsverzorging.

Verschillende soorten gezichtsmaskers

Afhankelijk van het soort gezichtsmasker als gelaatsverzorging kan ook het gebruik ervan variëren. Zo bestaan er maskers die op het gezicht aangebracht worden om gedurende enkele minuten te laten intrekken en vervolgens met water of een doekje terug verwijderd te worden. Hierbij is het van belang dat het gezichtsmasker steeds op een schone huid wordt aangebracht. Dergelijke maskers kunnen dan bijvoorbeeld 1 tot 3 maal per week worden aangebracht. Maar er bestaan ook maskers die gewoon op het gezicht mogen blijven en waar zelfs eventueel dagcrème of nachtcrème overheen kan worden aangebracht. Kijk dus altijd goed na om welk soort gezichtsmasker het gaat.

Correct gebruik van een gezichtsmasker

Het is altijd de bedoeling om een gezichtsmasker enkel te dragen gedurende de voorgeschreven tijd en frequentie. Wanneer dus op het product vermeld wordt dat het gezichtsmasker na 10 minuutjes afgespoeld kan worden, is dat ook het beste voor je huid. Wanneer je dergelijk masker langer gaat dragen, kan het de huid laten uitdrogen of de poriën zelfs gaan verstoppen. Ook wanneer het voorzien is om het masker 1 keer per week te gebruiken, kan je je hier best aan houden zodat je huid ook de tijd krijgt om te herstellen na een behandelend gezichtsmasker als gelaatsverzorging.

Mooi resultaat met een gezichtsmasker

Voor een optimaal resultaat van je gelaatsverzorging, kan je het aanbrengen van je gezichtsmasker best in stappen doen. Om te beginnen is het goed om je huid grondig te reinigen. Verwijder daarom eerst alle make-up. Om de poriën maximaal te openen zodat het gezichtsmasker optimaal kan inwerken, kan je je gezicht stomen door een warm washandje tegen je gezicht te houden. Uiteraard is het van belang om het juiste masker voor je huid te kiezen. Het aanbrengen van een masker kan best met een kwast zodat zo weinig mogelijk bacteriën van de handen naar het gezicht gebracht worden. Vergeet niet de inwerkingstijd te respecteren. Om maximaal van je maskertje te genieten, kan een timer gebruikt worden om intussen heerlijk te ontspannen. Nadat het maskertje verwijderd is, kan je de poriën ook terug sluiten door de huid met koud water af te spoelen. Zo kunnen vuil en bacteriën nadien minder goed in de huid gaan dringen. En dan rest je enkel nog te genieten van het mooie egale resultaat. 

Bij Beauty in a Box vind je kwalitatieve gelaatsverzorging. Naast een zuiverend gezichtsmasker vind je er ook gegarandeerd de beste dagcrème, alsook alle benodigdheden wanneer je wil wallen wegwerken of je huid wil beschermen met een goede zonnecrème. Uiteraard bieden wij ook een breed gamma aan make-up zodat je kan stralen met prachtige smokey eyes