Verzorging van het lichaam

Hoe verzorg ik mijn huid ?

Als het over huidverzorging gaat, hebben de meeste mensen de neiging zich te concentreren op hun gezicht en vergeten ze de rest van hun lichaam. Toch verraadt je lichaamshuid echt dat je ouder wordt. Dat geldt vooral als je het lichaam niet zo goed tegen de zon hebt beschermd zoals je misschien wel met je gezicht hebt gedaan. Je handen, onderarmen en decolleté gaan er ouder uitzien als je ze niet op de juiste manier verzorgt. Vanaf ongeveer je veertigste wordt schade door de zon (bruine vlekjes, rimpeltjes en verlies aan elasticiteit) hoogstwaarschijnlijk meer en meer op die delen van het lichaam zichtbaar.

Wat in ieder geval geldt voor de gehele lichaamshuid is, dat je die overal hetzelfde moet verzorgen en beschermen tegen de zon. Je een goed verzorgd lichaam zal de resultaten van een goed verzorgd gelaat alleen nog maar versterken.

Een bodyroutine ziet er dus uit als volgt:

  1. Body Scrub: verwijder eenmaal per week dood huidmateriaal om extra ingrediënten beter op te nemen. Als je dit graag in je dagroutine inwerkt, kan je ook een douchegel gebruiken in combinatie met een massagehandschoen.
  2. Body Lotion of Body Oil: afhankelijk van de textuur die je verkiest, breng je een Body lotion/ Cream aan of een (droge) Body Olie. Een product kan hydraterend en verzorgend tot verstevigend en anti-aging werken.
  3. Een lichaamsverzorging wordt vaak zuiver onder Wellness en goed gevoel gecatalogeerd, laat u bij de keuze van uw producten ook leiden door geurtjes, kleurtjes,… ! Genieten is de boodschap !