Verzorging van het gelaat

Hoe verzorg ik de huid van mijn gelaat ?

Een klassieke gelaatsverzorgingsroutine bestaat uit een 3-tal standaard handelingen met mogelijks 3 toevoegingen.

Reinigen

Een goede huidverzorging begint met een goede reiniging. Een gezichtsreiniger moet je huid namelijk schoonmaken en voorbereiden op andere verzorgingsproducten, zoals lotions of crèmes. De huid kan gereinigd worden met een melk (droge huid), een gel (vette huid) of een foam. Het allerbelangrijkste is dat de huid schoon is én tegelijkertijd al verzorgd aanvoelt, dus niet trekkerig of droog.

Breng een reinigingsmelk aan op de huid door middel van een wattenschijfje en maak draaiende bewegingen. Van een reinigingsgel of –foam neem je een hoeveelheid in de palm van de hand, een gel werk je eerst op met water en daarna doe je een manuele reiniging over het ganse gelaat. Gel of Foam neem je nadien af met water.

Tonifiëren

Daar waar het gebruiken van een reinigend product normaal gevonden wordt, ligt dit bij de Tonic net iets moeilijker. Vroeger diende dit product om de laatste resten van de reiniging van de huid te verwijderen zodat je dat niet met (onzuiver) water hoefde te doen. Ondertussen heeft de Tonic een grote evolutie doorlopen en mogen we stellen dat het een volwaardig product is binnen onze verzorgingsroutine. Een Tonic bevat ook verzorgende elementen en in bepaalde gevallen mogen we echt over een (vocht)complex voor de huid spreken. Zeker niet achterwege laten is de boodschap !

Doe een hoeveelheid tonic op een wattenschijfje en breng met draaiende bewegingen aan over het volledige gelaat.

Peelen

Het peelen van de huid is eigenlijk het verwijderen van dode huidcellen om plaats te maken voor nieuwe. Deze dode huidcellen vormen een doffe laag op de huid waardoor deze niet meer straalt. Door onze huid één of twee keer per week te peelen, zorgen we ervoor dat ze er weer jonger en stralender uitziet. Peelen kan je op verschillende manieren: enzymatisch (dan plaats je de peel op de huid en weekt die zonder bewerking de dode huidcellen los) of mechanisch (dan zit er een korrel in het product waarmee je met roterende bewegingen op de huid de dode huidcellen losmaakt). Bij een gevoelige huid geven we de voorkeur aan de enzymatische peel, omdat die de huid zachter (maar toch effectief) aanpakt, voor een dikke huid of een vette huid verkiezen we de mechanische versie.
Opgelet ! Iemand met actieve acné, lees puistjes met gele kopjes, gebruikt nooit een mechanische peel, daarmee kan je de ontsteking verspreiden.

Mechanische peel: breng met de handen de peeling aan over het gelaat met draaiende bewegingen, gedurende een paar minuten. Laat de peel daarna nog een paar minuten inwerken op de huid en neem af met water.

Enzymatische peel: breng een laatje peeling aan op de huid, zoals je met een masker zou doen, en laat rustig inwerken gedurende 5 à 10 minuten. Je kan de peel laten opdrogen of halverwege opwerken met wat water zodat die vochtig blijft. Verwijder achteraf met water.

Serum / Ampoule

Een serum of een ampoule is een extra verzorging die je onder je dag- en/of nachtverzorging plaatst. Het is een ideale manier om een tekort in de huid of een probleem van de huid heel doelgericht aan te pakken !

Breng een dun laagje product aan over het gelaat en laat inwerken tot het opgenomen is door de huid. Breng daarna uw dagelijkse crème hierover aan.

Dag / Nachtverzorging

Dagverzorging is een crème, een lotion of een serum die op de huid wordt geplaatst met als allereerste functie het beschermen tegen alle omgevingsinvloeden die op de huid afkomen (kou, warmte, UV, airco,…). Daarnaast bevat dit product extra ingrediënten die specifiek afgestemd zijn op een bepaald huidtype, om niet enkel de huid te beschermen, maar ook om een gewenst resultaat te bereiken.

Nachtverzorging is een crème, lotion of serum die op de huid wordt geplaatst met als doel om de huid, tijdens de slaap, extra te voeden, verzorgen en ingrediënten te laten opnemen. Tijdens onze slaap is het immers zo dat de huid actief zorgt dat alle tekorten zoveel als mogelijk weer worden aangevuld, vandaar dat het heel belangrijk is om ervoor te zorgen dat die activa ‘voorradig’ zijn.

Breng een dun laagje crème aan op de huid na de reiniging met roterende bewegingen en laat inwerken.

Masker

Net zoals wijzelf houden van verwennerij, geniet onze huid van een extra masker in onze verzorgingsroutine. Eenmaal per week, voor het aanbrengen van onze nachtverzorging, kunnen we een masker op de huid plaatsen om een specifiek probleem aan te pakken of om onze natuurlijke beschermingsbarrière extra te verwennen en in optimale conditie te brengen/houden. Hou bij de keuze voor een masker rekening met de extra ingrediënten, die u op uw huid wenst te plaatsen. Een masker vindt u in crème- en in geltextuur, u maakt uw keuze vooral op basis van uw persoonlijke voorkeur !

Breng een dun laatje masker aan op het gelaat en laat min 10 minuten inwerken. Neem daarna het restant af met een tissue, u kan eventueel tonifiëren als u dat wenst, en breng daarna uw verzorgende crème aan. Het is niet nodig de huid te reinigen na een masker.

Voor een extra luxueuze behandeling, kan u een serum of ampoule aanbrengen onder uw masker !