Verzorging van de mannenhuid

De mannenhuid

Een mannenhuid is op een aantal punten helemaal anders dan een vrouwenhuid. De opbouw van een mannen gelaatsverzorging is identiek aan die van een dames gelaatsverzorging, er zijn echter wel een aantal aandachtspunten!

  • Een mannenhuid is dikker dan die van de vrouw, maar blijft in de meeste gevallen toch gevoeliger. De gevoeligheid wordt verhoogd door de factor stress die de huidfuncties en talgsecreties beïnvloeden. Ook door letsels die het dagelijkse scheren met zich meebrengen (snijwondjes, ...) en door het niet gebruiken van aangepaste verzorgingsproducten.
  • Een mannenhuid is gevoeliger en kwetsbaarder dan die van de vrouw wat de ouderdomsverschijnselen betreft. De rimpels worden vlugger zichtbaar en zijn vaak ook dieper als bij dames. Daarnaast verliest een mannenhuid ook veel sneller en meer aan elasticiteit/spankracht.
  • Een mannenhuid verliest meer vocht door zijn vlugge transpiratie met als gevolg een sneller gedeshydrateerde huid, die vaak papierachtig aanvoelt en ook een neiging tot ingegroeide haren.
  • Een mannenhuid heeft meer kans op het ontwikkelen van acné door grotere verhoorning en aanmaak van sebum.
  • Een mannenhuid heeft bloedvaten die meer aan de oppervlakte liggen dan bij de vrouw met als gevolg: grotere afwijkingen op dit gebied, denk maar aan couperose.

Het is bijgevolg zeer belangrijk dat de verzorging van een mannenhuid altijd volledig op maat gebeurt !