Last van huidproblemen?

Rosacea

Wat is rosacea?

Rosacea is een veelvuldig voorkomende chronische huidaandoening, met name bij mensen met een lichte huid. De aandoening kenmerkt zich door een rode vlekken in het gelaat, voornamelijk op de wangen, de neus, de kin en het voorhoofd. In sommige gevallen zit de uitslag ook op de borst, de oren, in de nek of op de haargrens. Naast deze vlekkerige roodheid kunnen ook bloedvaatjes en puistjes te zien zijn. Vanwege deze puistjes wordt de aandoening ook wel acne rosacea genoemd, maar zij heeft niets met acne van doen.

Hoe ontstaat rosacea?

De aandoening komt vooral voor bij mensen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar uit Noordwest-Europa, dat wil zeggen, Nederland, België, Engeland, Schotland, Ierland en Frankrijk. Bij personen van Keltische afkomst komt rosacea het meest voor. Bij mannen ontwikkelt zich vaker dan bij vrouwen een gevorderd stadium van de aandoening. De oorzaak is onbekend. 

Hoe behandel je rosacea?

Een rosacea huid is een erg gevoelige huid, die bij de minste verandering reageert. Het is dus heel belangrijk om deze huid goed te verzorgen en vooral te beschermen.

Start met een reiniger die specifiek ontwikkeld is voor de gevoelige huid. Een gevoelige huid met rosacea verzorg je met een huidverzorging die extra hydraterend werkt. De gezichtsverzorging van rosacea is afhankelijk van het seizoen. Gebruik tijdens de winter dagelijkse huidverzorging met koude bescherming. Tijdens de zomer kies je best voor een huidverzorging met een zonnefilter.

Extra tips tegen rosacea

  • Vermijd te warm water en overmatig wrijven met wattenschijfjes of washandjes.
  • Brengt eventueel een specifiek product voor rosacea aan onder uw dagelijkse huidverzorging.
  • Camoufleer rode vlekken met een vetvrij product met een zo licht mogelijke textuur.
  • Een professionele behandeling met peels en Dermalux LED licht verbetert deze huidaandoening aanzienlijk.