Last van huidproblemen?

Pigmentvlekken

Er zijn veel huidaandoeningen waarbij de kleur van de huid veranderd. Zo kan de huid te veel (hyperpigmentatie) of juist te weinig pigment (hypopigmentatie) bevatten.

Wat zijn pigmentvlekken?

De kleur van de huid wordt voor een groot deel bepaald door het aanwezige pigment. Pigment of melanine is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt door de pigmentcellen (melanocyten) in onze huid.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Wanneer er sprake is van hyperpigmentatie, dus een toegenomen pigmentatie, kan dit komen doordat er sprake is van een toename van het aantal pigmentcellen en de pigmentproductie. Dit huidprobleem kan verschillende oorzaken hebben: pigmentvlekken door zwangerschap (melasma), ouderdomsvlekken, overmatige blootstelling aan UV- en zonlicht,… De pigmentvlekken kunnen variëren van sproetjes tot grote onregelmatige vormen.

Hoe behandel je pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen enkel aangepakt worden door middel van professionele peel. Ga langs bij een professionele schoonheidsspecialiste voor meer informatie over dit huidprobleem.

Pigmentvlekken moeten altijd extra behandeld worden met een huidverzorging die een zonnefilter bevat. Tijdens de winter gebruik je een dagelijkse verzorging met een lage SPF, tijdens de zomer kies je dan het best voor een hoge zonnefilter (SPF50). Voeg een huidverzorging toe die specifiek ontwikkeld is tegen het bestrijden van pigmentvlekken.

Na een goed resultaat is het aangeraden om een huidverzorging met zonnefilter te blijven gebruiken. Als de huid geen regelmatige verzorging krijgt, is de kans groot dat de pigmentvlekken terugkomen.

Extra tips tegen pigmentvlekken

  • Vermijd de zonnebank en blootstelling aan de zon.
  • Verwacht niet onmiddellijk een resultaat. Pigmentvlekken vragen veel tijd om een goed resultaat te behalen. Dit is ook afhankelijk van de ondersteuning met thuisverzorging.