Last van huidproblemen?

Acné

Acné kenmerkt zich met puistjes op het gezicht, schouders, armen, hals en gelaat. Het veel voorkomende huidprobleem heeft verschillende oorzaken zoals o.a. genetische aanleg en een overmatige productie van talg. Lees hier meer informatie over acné en hoe je het huidprobleem het best aanpakt.

Wat is acné?

Acné is een verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen, die zich uit in het optreden van puistjes.

Hoe ontstaat acné?

Acné ontstaat door hormonen of erfelijke aanleg waarbij de huid een overmatige productie van talg aanmaakt. Het huidprobleem begint ongeveer bij het intreden van de puberteit. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Dat geldt niet voor iedereen: sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van ‘jeugdpuistjes’ hebben.

Hoe behandel je acné?

Acné behandel je het best met huidverzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn om acné te behandelen op een professionele manier. Gebruik nooit uitdrogende huidverzorging, die de huid net stimuleert om meer talg te produceren. Kijk uit naar producten die talgregulerend, hydraterend, verzorgend en exfoliërend werken.

Extra tips tegen acné

  • Pruts, krab of knijp nooit aan puistjes. Je kan het follikel in de huid beschadigen en zo de ontsteking onderhuids verder laten verspreiden. Daarbij heb je meer kans op acné littekens.
  • Vermijd zonnebank en teveel zon.
  • Ga regelmatig langs bij een schoonheidsspecialiste, die op een verantwoorde manier de huid kan vrijmaken van puistjes en nieuwe ontstekingen kan voorkomen.
  • Een behandeling met Dermalux LED licht en een professionele peel helpen de huid beter herstellen.