Voeg de agenda toe aan jouw winkelmandje en ontvang hem gratis vanaf 200 euro met de kortingscode AGENDA 

Wallen

Wallen en donkere kringen worden meestal in één adem genoemd en zelfs met mekaar verward, maar het gaat uiteindelijk wel om twee verschillende huidproblemen die wel vaak met mekaar gepaard gaan.

Wallen kunnen best omschreven worden als ontsierende ‘verdikkingen’ of kussentjes onder de ogen, terwijl donkere kringen slaan op vaak voorkomende verkleuringen (donker) onder en op de ogen.

Hoe ontstaan wallen?

Wallen onder de ogen hebben twee mogelijke oorzaken: het kan enerzijds gaan om de genetische opstapeling van vet onder de oogleden of anderzijds om vochtzakjes met volledig andere oorzaken.

Vet dient als stootkussentje voor de ogen en zorgt dat deze kunnen draaien, maar bij sommige mensen is de oogkas te klein voor zowel de oogbol als het stootkussen, waardoor dit laatste zichtbaar onder de ogen komt te liggen. Deze anatomie is genetisch bepaald.

Vocht onder de ogen ziet er hetzelfde uit maar heeft compleet andere oorzaken, onder andere circulatieproblemen waardoor de drainage niet of minder vlot verloopt, een levensstijl of ziekte die ervoor zorgt dat het lichaam meer vocht vasthoudt, maar ook vermoeidheid wordt duidelijk zichtbaar door het verschijnen van vochtwallen onder de ogen.

Weetjes over wallen

  1. Het beste resultaat wordt behaald door professionele behandelingen te combineren met een aangepaste thuisverzorging
  2. Het verschil tussen vet- en vochtwallen is makkelijk te detecteren, als je op je rug gaat liggen en de wallen verdwijnen, is er sprake van een vochtprobleem, als ze zichtbaar blijven is er een vetprobleem.
  3. Vetwallen met een genetische oorsprong kunnen pas volledig verdwijnen door deze chirurgisch aan te pakken.

Behandel zelf je wallen!

De oorzaak van dit probleem is uiteraard bepalend voor de juiste oplossing.

1. CLASSICS ATP EYE LIFT GEL 10ml

Vochtwallen kunnen we best aanpakken met een drainerende oogcrème zoals de Classics ATP Lift Gel die ook geschikt is voor lenzendragers.

€ 34,50

Lees meer over dit product
CLASSICS ATP EYE LIFT GEL 10ml
2. LOOkX CONCEALER MEDIUM

Vetwallen die door genetische aanleg ontstaan, zijn moeilijk te behandelen met een product, daar moet invasiever op gewerkt worden. Wat wel mogelijk is, is om ze optisch minder zichtbaar te maken met camouflage zoals LOOkX Concealer medium, ons meest universele kleur.

€ 29,65

Lees meer over dit product
LOOkX CONCEALER MEDIUM
Behandeling bij een huidspecialist

Behandeling bij een huidspecialist

Wallen onder de ogen ontstaan door een complexe verzameling van factoren, het is dus heel belangrijk voor een mooi resultaat dan u ook terecht kan bij een professional die verschillende technieken kan combineren, want daar ligt het beste resultaat.

Zowel professionele drainage met Ballancer 606 als huidopbouw, aanmaak van nieuwe capillairen met Venus Concept en correct productgebruik zullen in synergie zorgen voor een duidelijke vermindering van wallen rond de ogen.

Vind een huidspecialist in je buurt