Voeg de agenda toe aan jouw winkelmandje en ontvang hem gratis vanaf 200 euro met de kortingscode AGENDA 

Rosacea

Rosacea is een algemeen voorkomende, chronische huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat (vooral wangen en neus), al dan niet in combinatie met puistjes. Het wordt daarom ook soms acné rosacea genoemd, hoewel het met echte acné weinig te maken heeft. Rosacea komt voor vanaf het dertigste levensjaar, vooral bij mensen afkomstig uit Noord-West Europa.

Hoe ontstaat rosacea?

Rosacea ontstaat door verwijding van de haarvaatjes in het gezicht, maar de oorzaak hiervan is onbekend. Erfelijkheid lijkt een rol te spelen, maar er is ook speculatie over allerlei andere factoren, feit is wel dat er tot op vandaag geen wetenschappelijk ondersteunde oorzaak werd vastgesteld.

Rosacea bestaat in verschillende stadia: het varieert van de milde vorm met de kenmerkende blozende wangen, over het ontstaan van rode puistjes (zonder geel kopje), vergrote poriën en zichtbare adertjes, tot een huid met ontstekingen, die overal overgevoelig en verhit op reageert met mogelijks verdikkingen van het huidoppervlak.

Weetjes over rosacea

 1. Het beste resultaat wordt behaald door professionele behandelingen te combineren met een aangepaste huisverzorging
 2. Te warm water en overmatig wrijven met wattenschijfjes of washandjes tijdens de reiniging maakt de hypergevoelige huid nog nerveuzer.
 3. Externe factoren zoals grote temperatuurschommelingen, het eten van pikant eten, het consumeren van alcohol, stress, vermoeidheid,… kunnen een negatieve invloed hebben op de roodheid en de evolutie van dit huidprobleem
 4. Gebruik een versterkend product voor de capillairen (haarvaatjes) onder uw dag- en of nachtverzorging voor een beter resultaat.
 5. Gebruik producten met een zo licht mogelijke textuur, indien mogelijk zelfs vetvrij. Dit huidprobleem vraagt geen extra terugvetting niettegenstaande het gepaard gaat met een gedeshydrateerde huid, integendeel !
 6. Als je roodheid wil camoufleren, gebruik dan een vetvrije concealer met groene ondertoon. Groen is de complementaire kleur voor rood !

Behandel zelf je rosacea!

Een rosacea huid is zeer gevoelig en vraagt dus om een milde maar effectieve aanpak.

Behandeling bij een huidspecialist

Behandeling bij een huidspecialist

Afhankelijke van het niveau van rosacea zijn er twee soorten behandelingen:

 1. Herstellende Rosacea behandeling
  Kalmerende en hydraterende behandeling met collageenvlies in combinatie met professionele producten om de overgevoeligheid te compenseren.
 2. Opbouwende Rosacea behandeling in combinatie met LED
  Collagen Booster Nanomask in combinatie met NIR en blauw ledlicht laat toe om de huid te kalmeren en tegelijkertijd anti-bacterieel en ontstekingsremmend te werken.
Vind een huidspecialist in je buurt