Voeg de agenda toe aan jouw winkelmandje en ontvang hem gratis vanaf 200 euro met de kortingscode AGENDA 

Rimpels

Een rimpel is een duidelijk zichtbare, al dan niet diepe, groef in de huid én één van de belangrijkste kenmerken van huidveroudering. Rimpels kunnen tijdelijk en permanent zijn. Tijdelijke rimpels zijn eigenlijk vouwen in de huid, permanente zijn scheuren of breuken in de huid. Je kan ze makkelijk onderscheiden van mekaar: als je met twee vingers de huid opspant verdwijnen vouwen van het huidoppervlak en blijven breuken zichtbaar.

Hoe ontstaan rimpels?

Er bestaan verschillende redenen voor het ontstaan van rimpels, zowel interne als externe factoren. Interne factoren zijn eigen aan het lichaam van een persoon, zoals erfelijkheid (genetische aanleg), stofwisseling (trage of snelle) en hormonale veranderingen (schommeling of menopauze die grote invloed heeft). Externe factoren zijn niet persoonsgebonden zaken die het verouderingsproces beïnvloeden, zoals excessieve blootstelling aan UV-licht, schermvervuiling door blauw licht, luchtvervuiling en fijn stof, alcoholgebruik,…

Kort door de bocht genomen kunnen rimpels in drie categorieën worden ingedeeld. Eerst en vooral de droogtelijntjes, ‘vouwen’ die ontstaan door een tekort aan hydratatie, die onmiddellijk weer verdwijnen als de huid goed wordt verzorgd. Ten tweede onderscheiden we diepe groeven en lijnen, de ‘scheuren’ die ontstaan doordat de huidstructuur verzakt onder invloed van verslapping. Als laatste detecteren we de mimische rimpels, die veroorzaakt worden door veelvuldige bewegingen van de spieren in het gelaat, vooral rond de ogen en op het voorhoofd.

Weetjes over rimpels

  1. Het beste resultaat wordt behaald door professionele behandelingen te combineren met een aangepaste thuisverzorging.
  2. Huidveroudering is een verzamelnaam voor verschillende huidproblemen: rimpels, verslapping, ouderdomsvlekken, zichtbare adertjes,…
  3. Er bestaat geen enkele behandeling of product waarmee we het huidverouderingsproces kunnen stilleggen, dus geen waw-resultaat dat 6 maanden (of langer) aanhoudt zonder in tussentijd iets te doen!
  4. Op Beauty in a Box vindt u professionele en hoogopgeleide huidspecialistes die werken met de beste technieken voor huidverjonging en –verbetering.

Behandel zelf je rimpels!

Thuisverzorgingsproducten worden vooral ingezet voor het voorkomen van pigmentproblemen. Het verwijderen van vlekjes vraagt een langdurige behandeltijd met professionele technieken.

Behandeling bij een huidspecialist

Behandeling bij een huidspecialist

Behandeling 1 – Chemische peel met Mediderma, lifting additief en LED
Een instant stimulatie op de celdeling van de huidcellen waardoor de huid zich sneller vernieuwd en rimpels minder diep worden. LED-licht helpt de huid sneller te herstellen en geeft de celdeling nog een extra stimulans.

Behandeling 2 – Nanopore emicroneelding met anti-rimpel cocktail en LED
Door het creëren van microkanaaltjes in de huid kunnen huidverjongende ingrediënten sneller en dieper in de huid worden gebracht met een zichtbaar resultaat tot gevolg. LED-licht wordt ingezet om de huidcellen te activeren en sneller te laten werken.

Vind een huidspecialist in je buurt