Voeg de agenda toe aan jouw winkelmandje en ontvang hem gratis vanaf 200 euro met de kortingscode AGENDA 

Grove poriën

Poriën zijn minuscule, amper zichtbare openingen in de huid waarlangs zweet en talg naar buiten komen. Grove poriën zijn groter dan normaal en duidelijk zichtbaar en ontsierend in het gelaat, vooral op neus, voorhoofd en wangen.

Hoe ontstaan grove poriën?

Grove poriën worden het vaakst teruggevonden op de (vette) T-zone van het gelaat. In die zone staan de poriën wijder open en wordt er meer talg afgescheiden, waardoor deze makkelijker verstoppen en er ook meer ontstekingen voorkomen met een permanente verwijding van de poriën tot gevolg. Ook het veelvuldig gebruik van weinig kwalitatieve make-up en daarbovenop een slechte reiniging van de huid kan verstoppingen en bijgevolg grove poriën veroorzaken.

Er zijn mensen die geboren worden met een vette huid en de daarbij horende grove poriën, maar tijdens de puberteit produceert de huid onder invloed van hormonale veranderingen ook meer sebum met tijdelijk vergrote poriën tot gevolg.

Tijdens het verouderingsproces van de huid neemt de hoeveelheid collageenvezels in de huid en de kwaliteit ervan algemeen af. Daardoor gaat de huid verslappen en uitrekken en worden de poriën logischerwijs automatisch groter, waardoor we ook bij rijpere huiden vaak grovere poriën opmerken.

Weetjes over grove poriën

  1. Het beste resultaat wordt behaald door professionele behandelingen te combineren met een aangepaste thuisverzorging.
  2. Gebruik bij voorkeur huidverzorging die de huid als het ware opvult zoals Hyaluronic4 Day Cream, omdat dit de huid meer stevigheid geeft en zo voor ondersteuning van uitrekkende poriën zorgt.
  3. Gebruik een olie-vrije foundation om verstopping van de poriën te voorkomen. De gloednieuwe Velvet Foundations van LOOkX kunnen aangebracht worden met een Kabuki Brush en zijn een ideale formule om in combinatie met grove poriën toe te passen.
  4. Vergeet de LOOKX Primer niet, die zorgt er nl voor dat poriën verfijnd worden en minder zichtbaar zijn.

Behandel zelf je grove poriën!

Grove poriën zijn gelukkige makkelijk te behandelen. Het is wel belangrijk om vooraf te bepalen wat exact de oorzaak ervan is, want de methodiek is toch helemaal anders, het belangrijkste is echter om de huid in optimale conditie te brengen.

Behandeling bij een huidspecialist

Behandeling bij een huidspecialist

Om grove poriën te behandelen heb je twee keuzes:

Behandeling 1 – Aquarenew hydrabrasiebehandeling
Zwarte punten, onzuiverheden en overtollig sebum worden samen met een teveel aan dood huidmateriaal professioneel verwijderd. Deze behandeling werkt ook heel hydraterend, waardoor de huidlagen worden ‘gevuld’ en zo de grove poriën meer worden samengedrukt en minder zichtbaar worden.

Behandeling 2 – Venus Concept Radiofrequentie behandeling
De collageen- en elastine productie in de huid worden gestimuleerd door middel van een aangename, warme radiofrequentie behandeling. De huidmatrix wordt opgebouwd en verslapping verminderd waardoor de poriën van de huid terug inkrimpen.

Vind een huidspecialist in je buurt