Voeg de agenda toe aan jouw winkelmandje en ontvang hem gratis vanaf 200 euro met de kortingscode AGENDA 

Donkere kringen

Wallen en donkere kringen worden meestal in één adem genoemd en zelfs met mekaar verward, maar het gaat uiteindelijk wel om twee verschillende huidproblemen die wel vaak met mekaar gepaard gaan.

Donkere kringen rond de ogen zijn bruinige of blauwige verkleuringen vaak onder de ogen, maar soms ook op en volledig rond de ogen.

Hoe ontstaan donkere kringen?

Er zijn verschillende oorzaken voor donkere kringen, dat maakt dat ze soms relatief makkelijk behandelbaar zijn of dat er soms ook niets is aan te doen.

Net als bij wallen is het ontwikkelen van donkere kringen vaak erfelijk bepaald. Maar erfelijkheid kan er ook helemaal niets mee te maken hebben. Concreet wil dat zeggen dat er een voorbestemdheid is voor een dunne huid onder de ogen, waardoor de kleur van onderliggende adertjes makkelijker doorschijnt en de huid bijgevolg een blauwachtige schijn krijgt. Als iemand medicijnen neemt die de bloedvaten verwijden, kunnen adertjes ook meer doorschijnen.

Naarmate we verouderen wordt onze huid dunner en worden kringen duidelijker zichtbaar. Extra rimpeltjes zorgen er zelfs voor dat ze meer diepte krijgen en nog meer benadrukt worden.

Weetjes over donkere kringen

  1. Het beste resultaat wordt behaald door professionele behandelingen te combineren met een aangepaste thuisverzorging.
  2. Een gebrek aan slaap of vermoeidheid kan de huid extra bleek maken waardoor onderliggende adertjes makkelijker doorschijnen en zichtbaar worden.
  3. Het toevoegen van een SPF-filter in een anti-ageing product verzwaard de formule enorm en verplicht een fabrikant soms om zelfs de formulering aan te passen, zeker als we over hoge SPF-’s praten. De dunne huid rond de ogen vraagt net een lichte textuur, correcte ingrediënten én een zonneblock. Ga dus voor twee aparte producten voor het beste resultaat.
  4. Zorg voor een gezonde levensstijl (gevarieerd eten, voldoende drinken en niet roken) om donkere kringen te vermijden
  5. Vermijd stress zoveel mogelijk

Behandel zelf je wallen en donkere kringen!

De oorzaak van dit probleem is uiteraard bepalend voor de juiste oplossing.

1. SKIN REFINE LIFTING EYE CREAM 15ml

Wij adviseren anti-ageing oogverzorging, omdat die ontwikkeld wordt om de huid weer dikker te maken en volume te geven. De Skin Refine Lifting Eye Cream is zeer geschikt en biedt extra voordelen voor de verzorging van de gevoelige huid rond de ogen.

€ 66,01
€ 44,00

Lees meer over dit product
SKIN REFINE LIFTING EYE CREAM 15ml
2. LOOkX CONCEALER MEDIUM

Als de donkere kringen echter hardnekkig zijn en niet makkelijk verdwijnen, kunnen ze tijdens het behandelproces ook gecamoufleerd worden met LOOkX Concealer medium.

€ 24,50

Lees meer over dit product
LOOkX CONCEALER MEDIUM
Behandeling bij een huidspecialist

Behandeling bij een huidspecialist

Wallen onder de ogen ontstaan door een complexe verzameling van factoren, het is dus heel belangrijk voor een mooi resultaat dat u ook terecht kan bij een professional die verschillende technieken kan combineren, want daar ligt het beste resultaat.

Zowel professionele drainage met Ballancer 606 als huidopbouw, aanmaak van nieuwe capillairen met Venus Concept en correct productgebruik zullen in synergie zorgen voor een duidelijke vermindering van wallen rond de ogen.

Vind een huidspecialist in je buurt