Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Cellulite

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd en staat voor een huidaandoening waarbij er wijzigingen in het onderhuids bindweefsel ontstaan, die zichtbaar worden als putjes in de huid. Het komt vooral voor op benen en billen, maar soms ook op de buik en bovenarmen. Cellulite komt ook vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, omdat hun bindweefsel anders is opgebouwd én zij een andere hormonale structuur hebben.

Cellulite komt voor in verschillende gradaties variërend van vochtproblemen tot vetproblemen, van zichtbare putjes als er in de huid wordt geknepen tot altijd zichtbare putjes en oneffenheden. Een huid met cellulite voelt op die plaatsen altijd koud aan omdat deze aandoening ontstaat en gepaard gaat met circulatieproblemen.

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite heeft meerdere oorzaken, algemeen kunnen we stellen dat dit vaak een aandoening is waar erfelijkheid een rol kan in spelen. Aanleg voor overgewicht in combinatie met een ongezonde levensstijl, veel stress, weinig beweging, roken… heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van cellulite.

Naarmate we verouderen vermindert onze spiermassa zowieso, wat opnieuw de doorbloeding in de huid vermindert en de kans op cellulite verhoogt alsook hormonale schommelingen kunnen aan de basis liggen van de ontwikkeling van cellulite.

Weetjes over cellulite

  1. Het beste resultaat wordt behaald door professionele behandelingen te combineren met een aangepaste thuisverzorging
  2. Vermijd alcohol en eet zo gevarieerd en gezond mogelijk zodat de lever optimaal kan ontgiften
  3. Probeer stress te vermijden
  4. Zorg voor voldoende beweging en een goede nachtrust

Behandel zelf je cellulite!

De cellulite huid wordt op een specifieke manier behandeld, wij adviseren:

1. SWISS WELLNESS POLYFRUCTOL SHOWER GEL 200ml

De Swiss Wellness Polyfructol Shower Gel herstelt de vochtbalans van de huid. Tegelijkertijd wordt de huid mild gereinigd. 

€ 27,00

Lees meer over dit product
SWISS WELLNESS POLYFRUCTOL SHOWER GEL 200ml
Behandeling bij een huidspecialist

Behandeling bij een huidspecialist

Cellulite is een moeilijk te behandelen probleem, de klanten die hier een oplossing voor willen zijn nl. meestal heel kritisch. Wij spreken van een goed resultaat als cellulite niet meer zichtbaar is zonder in de huid te knijpen. Als de huid gemanipuleerd wordt, zullen er meestal nog wel wat putjes tevoorschijn komen, zij het veel minder dan voor de behandelingen.

Cellulite behandelingen vragen ook veel medewerking van een klant om een goed resultaat te behalen: voeding aanpassen, regelmatig sporten, correct product gebruik én een behandelkuur met aangepaste toestellen zoals Venus Legacy met radiofrequentie en de Ballancer 606.

Vind een huidspecialist in je buurt