Voeg de agenda toe aan jouw winkelmandje en ontvang hem gratis vanaf 200 euro met de kortingscode AGENDA 

Acné

Acné is één van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de mens. Het gaat om een ontsteking van de talgkliertjes in de huid, waardoor mee-eters, puistjes of pukkels ontstaan in verschillende gradaties.

Iedereen heeft er wel eens last van. Het komt vooral tijdens de puberteit voor (tussen het 14e en 25ste levensjaar), daarom spreekt men ook wel van jeugdpuistjes, maar baby’s en volwassenen kunnen er ook last van hebben zij het dan door een andere oorzaak. Het is een onschuldige aandoening, die cosmetisch zeer storend kan zijn.

Hoe ontstaat acné?

Meestal wordt acné veroorzaakt door hormonale veranderingen (meest voorkomend tijdens de puberteit), die er onder andere voor zorgen dat bepaalde bacteriën die van nature op de huid aanwezig zijn, in aantal toenemen. Onder invloed van de hormonale veranderingen worden de talgklieren ook groter en produceren ze meer huidsmeer (talg). Deze overmatige talgproductie kan in combinatie met een overschot aan dode huidcellen verstopte poriën veroorzaken. Dan krijg je een mee-eter, ook comedo genoemd. Onder invloed van zuurstof ontstaan zo zwarte punten. De verstopte zuurstofvrije porie is de ideale ‘omgeving’ voor het ontstaan van puistjes met een duidelijk zichtbaar geel kopje en roodheid tot gevolg.

Behalve hormonale veranderingen en bacteriën kunnen er ook andere oorzaken zijn voor het ontstaan of verergeren van de puistjes, nl. erfelijke aanleg, vervuiling, stress, foute cosmetica en er is ook een link tussen leverbelastende voeding en acné.

Weetjes over acné

  1. Het beste resultaat wordt behaald door professionele behandelingen te combineren met een aangepaste thuisverzorging.
  2. Een onzuivere huid wordt altijd behandeld met balancerende producten die de talgproductie normaliseren.
  3. Uitdrogende producten zorgen ervoor dat de huid net meer talg gaat produceren, waardoor het probleem op termijn alleen maar erger wordt.
  4. Als je aan puistjes prutst, kan je het follikel in de huid beschadigen waardoor de ontsteking zich onderhuids kan verspreiden.
  5. UV-licht droogt de huid uit en verhoogt de hoeveelheid dode huidcellen, waardoor je op termijn meer puistjes krijgt.

Bestrijd acné met deze verzorgingsproducten

Met onze 4 producten maak je zo komaf met je acné. Door hun speciale formule verzekeren ze u een egale huid en gaat u stralend door het leven.

1. SKIN CLEAR CREAM* 50ml

Skin Clear Cream is een budget vriendelijke crème die zowel ’s morgens en ’s avonds kan worden aangebracht om de optimaal te hydrateren en te verzorgen.

€ 49,90

Lees meer over dit product
SKIN CLEAR CREAM* 50ml
2. SKIN CLEAR YEAST MASK 50ml

Het Skin Clear Yeast Yeast Mask voorkomt de vorming van onzuiverheden en kalmeert de huid. Daarnaast zorgt het ervoor dat werkstoffen makkelijker worden opgenomen en dat de huid er frisser en stralend uit ziet.

€ 37,90

Lees meer over dit product
SKIN CLEAR YEAST MASK 50ml
Behandeling bij een huidspecialist

Behandeling bij een huidspecialist

Bij actieve ontstekingen laat je best (in het begin) wekelijks de huid professioneel reinigen door een huidspecialist. Dit houdt in dat puistjes zachtjes worden uitgeduwd en de huid zacht maar continu wordt gepeeld om de opeenhoping van dode huidcellen en zo het ontstaan van nieuwe puistjes, te vermijden.

Dermalux LED licht is een betaalbare, effectieve behandeling voor puistjes en onzuiverheden. Het rode en blauwe licht hebben ontstekingsremmende en anti-bacteriële eigenschappen waardoor binnen de 3 à 6 weken bevredigende resultaten worden behaald: ontstekingen verdwijnen en blijven onder controle, roodheid vermindert, de hydratatie van de huid verbetert.

Vind een huidspecialist in je buurt