Voeg de agenda toe aan jouw winkelmandje en ontvang hem gratis vanaf 200 euro met de kortingscode AGENDA 

Terug naar overzicht

Zonnecrème nodig? Lees hier waarom Dr. Rimpler jouw ideale bescherming is tegen Uv-stralen

Zonnecrème nodig? Lees hier waarom Dr. Rimpler jouw ideale bescherming is tegen Uv-stralen
11
juni

Caroline Monté

De kracht van Nano-technologie

Zonnebescherming wordt geregeld volgens een heel strenge wetgeving: producten moeten beschermen tegen zowel UVA als UVB stralen. UVA-licht is verantwoordelijk voor veroudering van de huid, het ontstaan van pigmentvlekken en beschadiging in de diepte van de huid. UVB is het licht dat ervoor zorgt dat onze huid verbrandt en bijgevolg ook onomkeerbare schade veroorzaakt.

Tot voor een paar jaar moesten zonneproducten vooral beschermen tegen UVB en dus zonnebrand helpen voorkomen, de schadelijke gevolgen van UVA werden eigenlijk voor een groot deel genegeerd. Tot men besliste dat elk zonneproduct minstens 1/3de UVA-bescherming moest bevatten ten opzichte van het totale percentage UVB-bescherming en de meeste zonneformules moesten worden bijgespijkerd. Het grootste gevolg was voor de eindverbruiker toen merkbaar in de textuur van de nieuwe zonnecosmetica: Hoe hoger de filter, hoe stroever en vaak kleveriger het product.

De oorzaak hiervan ligt in de soorten zonnefilter die we kunnen gebruiken:

  1. Fysische zonnefilter: dit is een 'fysieke' barrière tegen de zon die in een product zit, vaak te merken aan een witte of grijze film die op de huid blijft zitten. Deze kleur houdt de zonnestralen tegen, maar maakt een zonneproduct kleverig en stroef.
  2. Chemische zonnefilter: dit zijn specifieke ingrediënten die de huid ook tegen de zon kunnen beschermen zonder dat je ze ziet, maar die als nadeel hebben dat ze heel vaak allergische reacties veroorzaken, zeker als ze in hogere concentraties worden toegevoegd.

Het is dus in de praktijk onmogelijk om een product te ontwikkelen met alleen maar chemische filter of alleen maar fysische filter. De kunst was dus om de ideale balans te ontdekken: net genoeg chemische filter om zo weinig mogelijk allergie te veroorzaken en tegelijkertijd ook zo weinig mogelijk fysische filter te moeten toevoegen om het product licht en luchtig te houden.

Dr Rimpler heeft een uniek concept neergezet waardoor er toch superlichte texturen kunnen worden aangeboden mét hoge beschermingsfactor ! De zonneproducten worden ontwikkeld in een unieke formule met nanotechnologie. Dit wil zeggen dat er met hoge concentraties aan chemische filters kan worden gewerkt, omdat die ingekapseld worden in speciale, onzichtbare bubbeltjes die ervoor zorgen dat er geen huidcontact wordt gemaakt. Hierdoor kan er geen allergie ontstaan en moeten er ook geen stroefmakende ingrediënten worden toegevoegd ter compensatie. Het resultaat is een uniek zonneprogramma met hoge beschermingsfactoren én ultralichte texturen.

Maak nu kennis met de nieuwste generatie zonnecosmetica en overtuig uzelf !

  • Trekt snel in de huid
  • Kleeft niet
  • Waterdicht

Koop hier uw Dr. Rimpler product in actie!

Terug naar overzicht