Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Terug naar overzicht

Zo weet je of een huidverzorging kwalitatief is

Zo weet je of een huidverzorging kwalitatief is
18
april

Anneleen Raevens

Hoe merk je het verschil tussen een verzorgingsproduct en een product dat gefocust is op huidverbetering? Voor we een cosmeticamerk verkopen op onze webshop, doen we volop research naar het merk om resultaat te kunnen garanderen. Want er is degelijk een groot verschil tussen kwalitatieve merken zoals Mila d’Opiz en LOOkX Skincare en producten die in supermarkten verkocht worden.

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam, dus verzorgen we die graag op een correcte manier. Kiezen voor goedkope cosmeticaproducten kan je huid beschadigen en zorgen voor meer huidproblemen zoals bv. irritaties die leiden tot acné of couperose.

Hoe meer er van onderstaande eigenschappen aanwezig zijn op het product, hoe kwalitatiever het is en hoe beter voor je huid.

De ingrediënten

Op de ingrediëntenlijst zijn er twee zaken van belang:

  1. De volgorde van de ingrediënten
    Hoe hoger deze staan op de lijst, hoe geconcentreerder ze zijn. Dit wil zeggen dat ze op een manier ontwikkeld zijn zodat ze dieper in de huid kunnen dringen en zo de werking kunnen garanderen.
  1. Zijn het kwalitatieve ingrediënten?
    Niet alle formules in verzorgingsproducten zorgen voor een resultaat. Zo kunnen er bepaalde stoffen in voorkomen die geen effect hebben op het huidprobleem. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om alle benamingen te begrijpen die op het etiket staan. Staat Sodium Hyaluronate (bv. in de O2 Relax Eye & Face Mask of Hyaluronic dagcrème ) hoog op de lijst? Dan scoort dit product al goed.

Sodium Hyaluronate = hyaluronzuur

Dermatologisch en klinisch getest

Als een verzorging goedgekeurd is door middel van dermatologisch onderzoek, wil dit zeggen dat het product geen allergische reacties uitlokt op de huid. Een klinische test focust zich op resultaat en duidt zo het verschil aan als een product huid verzorgend is (bv. producten uit een supermarkt) of huid verbeterend (kwalitatieve cosmetica).

Informatie

Niet elk product is geschikt voor elk huidtype of huidprobleem. Als er weinig informatie gegeven wordt over de werking ervan en hoe je het moet aanbrengen, is het mogelijk dat de formule niet aangepast aan het huidtype/huidprobleem is en dus geen juist effect heeft op de huid.

Een voorbeeld: de Skin Clear Purifying Cream raden we niet aan om te gebruiken bij droge huiden. Dit wordt ook zo vermeld op de bijsluiter en wordt duidelijk gemaakt bij de benaming van het product.

Dierproefvrij

Of een product dierproefvrij is of niet, heeft geen groot effect op de werking van het product. Het is niet noodzakelijk om dierenproeven uit te voeren om het resultaat te bewijzen. Dit kan op een natuurlijke manier, zonder dierenleed te veroorzaken. Beauty in a Box verkiest om enkel producten te verkopen die niet getest zijn op dieren.

Wist je dat?

Dit symbool geeft aan dat de aangegeven inhoud van je product gegarandeerd is. Als er bv. 50 ml genoteerd staat, is het zeker dat de pot niet voor de helft gevuld is.

Als deze zaken aangevinkt staan op jouw lijst bij het controleren van een product, kan je al zeggen dat het een kwalitatief merk is. De volgende stap is nagaan of het product toepasselijk is voor jouw huidtype en/of –probleem. Doe onze online huidanalysetest om jouw huidtype te bepalen of maak een afspraak bij een huidspecialis in jouw buurt voor een grondige diagnose.

Terug naar overzicht