Voeg de agenda toe aan jouw winkelmandje en ontvang hem gratis vanaf 200 euro met de kortingscode AGENDA 

Terug naar overzicht

Welke huidproblemen brengt de winter met zich mee?

Welke huidproblemen brengt de winter met zich mee?
16
november

Anneleen Raevens

Toegegeven: in de zomer denk je er vaker aan om jezelf te verzorgen door het bikiniweer, door de vele zomeruitstapjes en om de kans op een verbrande huid te vermijden. In de winter gaat dit al wat moeizamer doordat je jezelf warmer kleed en vaker tijd in de zetel doorbrengt terwijl je je favoriete serie bingewatcht op Netflix.

Nochtans brengt koning winter evenveel redenen om aandacht voor je huid te blijven hebben. Heb je al gemerkt dat je door de koude sneller droge handen hebt en een gevoeligere huid ? We overlopen de meest voorkomende huidproblemen waar je makkelijk iets kan aan doen.

DROGE HUID

Tijdens de winter daalt de luchtvochtigheid, waardoor de huid sneller uitdroogt. De koude veroorzaakt daarnaast een slechte doorbloeding van de huid, met als gevolg een droge, schilferige huid met kloven.
Droge lippen komen ook vaak voor in de winter. Met droge lippen heb je snel de neiging om ze nat te maken met je tong en de velletjes eraf te trekken. Dit zorgt ervoor dat ze nog verder uitdrogen en scheuren. Probeer dit te vermijden en bescherm je lippen met een lipbalsem.

TIP!
Grote temperatuurschommelingen door koude buiten en verwarming binnen beïnvloeden je huid. Zowel een te hoge verwarming als een warme douche of bad droogt de huid sneller uit. Smeer je in de winter dus regelmatig in met een hydraterende crème en body lotion.

ROSACEA

Rosacea herken je door een nerveuze roodheid, puistjes, rode vlekken en soms ook gesprongen adertjes op de wangen en de neus. De huid is hypergevoelig en droog. De koude weersomstandigheden zorgen ervoor dat rosacea erger wordt.

TIP!
Pas je huidverzorging aan aan het seizoen. Gebruik in dit geval een product specifiek ontwikkeld voor rosacea onder uw dagverzorging die bij voorkeur extra (koude)bescherming bevat.

Bekijk hier meer tips om rosacea te behandelen.

DROGE HANDEN EN VOETEN

Je handen en voeten drogen sneller uit in de winter door slechtere doorbloeding en circulatieproblemen. Ook kunnen ze sneller zwellen en jeuken. Een oorzaak van droge handen kan ook overmatig contact met water zijn. Vermijd kloven en smeer dagelijks je handen en voeten in met een hydraterende crème.

TIP!
Vermijd knellende handschoenen en schoenen, die de doorstroming van het bloed nog slechter kunnen maken.

Terug naar overzicht