Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Terug naar overzicht

Wat is retinol en welk effect heeft het in skincare?

Wat is retinol en welk effect heeft het in skincare?
22
januari

Anneleen Raevens

Wat is jouw eerste gedacht als je de term “retinol” hoort, zoals bijvoorbeeld in de LOOkX Skincare 2ndG Retinol Cream? Het eerste wat er waarschijnlijk in je opkomt is dat je het vaak tegenkomt in het zoeken naar verzorgingsproducten, maar weet je wat zijn taak is in huidverzorging?

Hoe ontstaat retinol?

Retinol kennen we ook wel als vitamine A.  Vitamines regelen voornamelijk de biologische processen in ons lichaam. Met uitzondering van vitamine D, kunnen we vitamines onmogelijk zelf produceren. Daarom proberen we aan de hand van gezonde voeding en kwalitatieve huidverzorgingsproducten ons lichaam en onze huid te voorzien van bepaalde tekorten.

Vitamine A vind je voornamelijk in dierlijke producten, zoals in melkvetten en vis, en in carotenoïden die terug te vinden zijn in planten. Na het consumeren ervan worden ze omgezet in retinol, die ons lichaam helpt bij het aanmaken van nieuwe huidcellen.

Wat doet een tekort ervan met mijn huid?

Vitaminetekorten hebben een effect op ons lichaam en op onze huid. Hoe ouder je wordt, hoe minder kans er is dat vitamines er in slagen om onze huid te bereiken met als gevolg dat je huid sneller veroudert en bleker en vermoeider uitziet.

Bij een tekort aan vitamine A hebben we meer kans op een droge huid, meer dode huidcellen die onze huid verstoppen en krijgen we te maken met verslapping en het vormen van meer rimpels. Daarom proberen we de huidige tekorten aan te vullen door het gebruiken van een kwalitatieve verzorging zoals de Skin Vital Enriched Vitamin cream. Bij consequent gebruik in combinatie met een gezonde levensstijl zal je huid er zichtbaar jonger, steviger en egaler uitzien.

Waar vind ik een verzorging met retinol?

Om de juiste resultaten te kunnen behalen, is het belangrijk dat je kiest voor kwalitatieve cosmetica waarbij de formule over een voldoende hoeveelheid vitamine A beschikt om het nodige effect te bereiken.

Bij Mila d’Opiz beschikt elk product over vitamine A. Het hoogste concentraat ervan vindt je in de Skin Vital lijn.

 

LOOkX Skincare ontwikkelde een lijn dat beschikt over hoge concentraten retinol. Klik hier en ontdek de volledig lijn.

 

 

Terug naar overzicht