Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Terug naar overzicht

Wat gebeurt er met je huid als je te intensief peelt?

Wat gebeurt er met je huid als je te intensief peelt?
18
april

Anneleen Raevens

Heb je de kracht van peelen ontdekt en kan je er maar niet genoeg van krijgen omdat je huid eindelijke die mooie glow heeft? Dan ben je goed bezig! Maar niet elke peeling is ongevaarlijk. We leggen je even uit wat het verschil is tussen een kwalitatieve peeling en een peeling die je huid kan beschadigen.

Een peeling zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden, waardoor de actieve ingrediënten in je dag- of nachtverzorging dieper in de huid kunnen dringen. Een kwalitatieve peeling beschikt over zachte, afgeronde korrels of zachte peelende ingrediënten die dode huidcellen op een veilige manier verwijderen. De LOOkX Skincare Daily Cleanser, de Skin Clear Amber Peeling en de LOOkX Skincare Polish Pads zijn hier een voorbeeld van. Afhankelijk van je huidtype kunnen deze peelings dagelijks of wekelijks aangebracht worden zonder gevolgen achteraf.

Een goedkope peeling daarentegen, bv. een uit de supermarkt bevat vaak ruwe korrels die niet afgerond zijn. Deze beschadigen de huid en kunnen huidproblemen veroorzaken bij intensief gebruik. Door intensief gebruik verwijder je niet enkel de dode huidcellen, maar ook de beschermende huidlaag waardoor de huid zich niet meer kan verdedigen tegen invloeden van buitenaf. De huid geraakt hierdoor geïrriteerd en beschadigd waarbij onzuiverheden de kans vergroten op ontstekingen.

Enkele tips!

Een gevoelige huid mag je niet dagelijks peelen, zeker niet met grove korrels! Breng om de 10 à 14 dagen een Derma Skin Polish Pad aan voor een mooi resultaat.

Peel nooit een actieve acné huid met een korrel. Als je dit doet, zorg je voor de verspreiding van de acné bacterie en creëer je nog meer puistjes. Voor een acné huid  raden we de Derma Daily Cleanser, Derma Skin Polish Pads of de Enzym Peel aan.

Terug naar overzicht