Voeg de agenda toe aan jouw winkelmandje en ontvang hem gratis vanaf 200 euro met de kortingscode AGENDA 

Terug naar overzicht

Waarom is het belangrijk om een kwalitatieve huidverzorging te hebben?

Waarom is het belangrijk om een kwalitatieve huidverzorging te hebben?
07
januari

Joris Hendrickx

Hoeveel belang hecht jij aan je huidverzorging? Zaakvoerster Caroline Monté van het bedrijf Jovilux vertelt in een interview in 'De Morgen' over hoe cruciaal het is om een kwalitatieve huidverzorging te gebruiken 's morgens en 's avonds in combinatie met een professionele begeleiding door huidspecialisten.

“JE HUID IS JE KOSTBAARSTE KLEDINGSTUK”

Een goede huidverzorging ’s ochtends en ‘s avonds is cruciaal om je huid gezond te houden. Toch heeft niet iedere verzorging hetzelfde effect. Daarom kies je het best voor producten op maat van jouw huid, aangevuld met professionele behandelingen én een persoonlijke begeleiding. Meer uitleg door Caroline Monté, zaakvoerster van Jovilux.

Waarom is een goede huidverzorging zo belangrijk?
“Steeds meer mensen krijgen op jonge leeftijd te maken met huidkanker. Vaak heeft dat te maken met schade veroorzaakt door de zon. Daarnaast is het zo dat 80 tot 90% van de huidveroudering tot stand komt onder invloed van zonlicht. Dat zonlicht bestaat uit UVA en UVB. UVA dringt dieper door in de huid en is verantwoordelijk voor een snellere huidveroudering, terwijl UVB zorgt voor een oppervlakkige verbranding van de huid.”

“De typische filters van zonnecrème beschermen vooral tegen UVB. Het is daarom belangrijk om ook huidverbeterende huidverzorging te gebruiken, met actieve ingrediënten die diep in de huid binnentreden. Zo is de huid eveneens beschermd tegen UVA, en dus tegen vroegtijdige huidveroudering. Ook een goede reiniging is cruciaal. Onze huid komt dagelijks in aanraking met heel wat fijn stof. Het volstaat dus niet om je huid te wassen met water - je kleren was je nu eenmaal ook niet zonder een aangepast wasproduct. Je huid is je kostbaarste kledingstuk, want je kan ze niet veranderen. We worden bovendien alsmaar ouder, maar we willen er liefst niet zo uitzien. Daarbij kan een goede huidverzorging het verschil maken.”

Hoe reinigen we onze huid dan best wel?
“Er bestaan heel wat verschillende soorten reinigers. Zo is er speciale zeep of foam, waarbij je de handen nat maakt en vervolgens je huid wast en naspoelt met water. Deze manier van reinigen gaat zeer vlot en kan ook tijdens het douchen gebeuren. Zo bespaar je dus heel wat tijd, wat uiteraard zeer belangrijk is voor mensen met kinderen of een carrière.”

“We bieden ook all-in-one reinigers aan die je op een wattenschijfje moet aanbrengen om op die manier de huid te reinigen. Naargelang je behoeften, de tijd die je hebt en je voorkeuren kunnen we dus altijd wel een product en bijhorend advies geven. Natuurlijk zijn onze reinigers nooit zomaar een zeep. Onze huid heeft immers een beschermingsbarrière die je niet uit balans mag brengen. Dat risico loop je wel met reinigers uit de supermarkt of de apotheek. Ook al zijn zulke producten dermatologisch getest, toch tasten deze vaak de beschermingslaag van onze huid aan. Als gevolg daarvan klagen mensen vaak over een gevoelige of rode huid. Dat willen we dus absoluut vermijden.”

In welke zin kan advies op maat het verschil maken?
“Vandaag kan iedereen zomaar schoonheidsspecialiste worden, en dat ondergraaft de sector. De mensen zien door de bomen het bos niet meer en weten niet meer welke producten of behandelingen het best bij hen passen. Daarom werken wij uitsluitend met professionele mensen en zetten we sterk in op opleiding en opvolging. Zo willen we het onderscheid maken. Via het online beautyplatform ‘Beauty in a Box’ maken we bovendien de schakel tussen de eindverbruiker en professionele en ervaren schoonheidsspecialisten. Je krijgt er als consument de mogelijkheid om door middel van een korte huidanalysetest te bepalen waar jouw huid behoefte aan heeft. Het resultaat is een gepersonaliseerd pakket van thuisverzorgingsproducten.”

“Bovendien leggen we dan ook meteen de link naar onze professionele schoonheidsspecialisten die bij jou in de buurt bepaalde behandelingen aanbieden. Vanaf 1 januari 2019 zullen de door ‘Beauty in a Box’ gekwalificeerde specialistes trouwens aan de hand van één of meerdere sterren herkend kunnen worden. Om in dat sterrensysteem toe te kunnen treden, is de startvereiste dat ze alle basisopleidingen en jaarlijkse vervolmakingen volgen.”

Welke evoluties stelt u vast in de sector?
“Door de jaren heen hebben we een enorme evolutie gezien op het vlak van de kennis, de technieken en de actieve ingrediënten die worden gebruikt. We leren steeds meer over huidveroudering en wat daar de echte oorzaken van zijn. Zo bestaat er vandaag bijvoorbeeld een primer die je op je huid moet smeren vooraleer je make-up aanbrengt. Deze biedt dan extra bescherming tegen de zonnestralen, fijn stof en blauw licht (van smartphones, computers en tablets). Andere technieken zijn intussen dan weer compleet achterhaald geraakt.”

Wat blijven volgens u de grootste uitdagingen?
“Er komen tegenwoordig enorm veel nieuwe technieken, toestellen en producten op de markt. Wij willen echter enkel zaken aanbieden die veilig en getest zijn, en waarvan bewezen is dat ze een positief en duurzaam resultaat opleveren. Hierdoor nemen we soms een afwachtende houding aan. Zo is er bijvoorbeeld cryotherapie, waarbij de huid bevroren wordt. Naast de voorstanders bestaan daar ook nog heel wat negatieve verhalen rond. Wij kiezen dan liever voor de multipolaire radiofrequentie, waarvan intussen wel bewezen is dat ze een positief effect heeft, veilig is en de huid niet beschadigt.”

Wat is het verschil tussen thuisverzorging en een behandeling door een professional?
“Thuisverzorging gaat over de dagelijkse reiniging: een dag- en nachtcrème, een maskertje, enz. Het zijn dus steeds oppervlakkige basisverzorgingen. Een schoonheidsspecialiste kan daarentegen professionele huidverbeterende verzorgingen toepassen en deze specifiek aanpassen aan het seizoen en de staat van je huid. In de zomer heeft onze huid immers eerder de neiging om te gaan glimmen, terwijl ze in de winter eerder trekkerig en droog aanvoelt. Je kan het vergelijken met een dokter die zijn behandeling en medicatie aanpast aan de symptomen die hij waarneemt.”

“Bovendien beschikt een specialiste uiteraard over technieken, toestellen en producten die niet beschikbaar zijn voor consumenten. Een bezoek aan een schoonheidsspecialiste is alleszins een aanrader. Enkel met een professionele begeleiding kan je de juiste keuze maken en tot een mooi en duurzaam resultaat komen.”

Tekst: Joris Hendrickx
Bron: De Morgen

Wil jij ook een kwalitatief ochtendritueel?

Ontdek hier onze huidverzorgingspakketten!

Mila d'Opiz ochtendritueel

Klik hier voor meer informatie

LOOkX Skincare ochtendritueel

Klik hier voor meer informatie

Mineral Care Ochtendritueel

Klik hier voor meer informatie

Terug naar overzicht