Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Terug naar overzicht

Vitamine C: de beschermengel van jouw huid

Vitamine C: de beschermengel van jouw huid
18
maart

Anneleen Raevens

De producten uit ons assortiment zoals de Skin Vital multivitamine cream of de Vitamine C uit de Concentrate lijn zijn opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten, waaronder vitamines. In deze blog gaan we ons vooral verdiepen op één van de bekendste vitamines: Vitamine C.

Het effect van vitamines

Vitamines zijn belangrijk voor het functioneren van het menselijk lichaam. Bij een vitaminetekort heb je vaak het gevoel dat je vermoeid bent en heb je sneller kans om ziek te worden. Dit kan dezelfde gevolgen hebben op onze huid. Om de huid jong en egaal te houden, hebben we nood aan vitamines.

Wat is vitamine C?

Vitamine C vind je vooral terug in citrusvruchten, aardappelen, pepers en nog vele andere soorten fruit en groenten. Het is het enige soort vitamine dat het lichaam moeilijk opslaat, waardoor we dit constant via voeding moeten opnemen.

Vitamine C helpt mee wonden sneller genezen en is belangrijk voor de vorming van verschillende hormonen en neurotransmitters. Het verwijdert giftige stoffen uit je lichaam en versterkt je immuunsysteem. Bij een tekort aan Vitamine C heb je vaak te maken met vermoeidheid, uitputting, bloedend tandvlees en andere gelijkaardige problemen.

Wat doet vitamine C met mijn huid?

Vitamine C is heel moeilijk te verwerken in huidverzorging omdat het zeer instabiel is en heel gevoelig aan vocht, licht en zuurstof. Hierdoor verliest vitamine C zijn werking. Daarom is het belangrijk dat de Vitamine C goed beschermt wordt. In ons assortiment wordt een hoge dosis Vitamine C ingekapseld.

De structuur van Vitamine C is zo klein, dat het diep in je huid kan dringen waardoor het moeilijk is om het weg te wassen of weg te scrubben. Door Vitamine C extern op de huid aan te brengen verhoog je 20 tot 40 maal zijn werking. De huid wordt versterkt, verheldert en wondjes worden sneller genezen. Verder heeft het een anti-oxidante werking en wordt het immuunsysteem van je huid verhoogt. Zo ben je beschermd tegen vervuiling van buitenaf, voorkom je huidproblemen en nog zoveel meer!

Vitamine C gaat huidveroudering tegen en is essentieel voor de stevigheid van de huid omdat er zonder Vitamine geen vervlechting kan gebeuren van ons collageen. Verder heeft dit ingrediënt een positieve werking op acné en heeft het een ophelderende werking op pigmentvlekken. De Vitamine C in de Skin Vital Capillary Balm dient als bescherming voor de gevoelige huid en bestrijdt zo rosacea en couperose.

Collageen zijn vezels die belangrijk zijn voor de stevigheid van je huid

Gezond eten

Vitamine C heeft een enorm positief effect op onze huid, maar als je het aanbrengen ervan combineert met een ongezonde levensstijl kan het effect minimaal blijven. Een gezonde levensstijl heeft enkel positieve gevolgen op onze huid en versterkt ook zo de kracht van je huidverzorging.

Verzorgingsproducten met Vitamine C

De volledige Skin Vital lijn en Skin Refine lijn van Mila d’Opiz is ontwikkeld met de belangrijkste vitamines, waaronder vitamine C. Deze producten geven de huid energie en beschermen ze tegen schadelijke omgevingsinvloeden.

Daarbij behoren de Phyto LiftCream en de Phyto Ultra Light Cream ook tot de lijst. De Vitamine C ampoule van de Concentrate lijn is het ideale serum om onder je dag- of nachtverzorging aan te brengen voor een versterkende werking.

Ontdek hier ons volledig verzorgingsassortiment met Vitamine C!

Terug naar overzicht