Voeg de agenda toe aan jouw winkelmandje en ontvang hem gratis vanaf 200 euro met de kortingscode AGENDA 

Terug naar overzicht

Last van acné? Deze 6 oorzaken kunnen je kans op puistjes vergroten

Last van acné? Deze 6 oorzaken kunnen je kans op puistjes vergroten
23
januari

Anneleen Raevens

Acné is één van de meest voorkomende huidaandoening bij mannen en vrouwen. Je kan er het meeste last van hebben tussen de leeftijd van 14 en 25, maar het gebeurd ook dat baby’s en volwassenen er last van hebben. Hoe komt het nu dat de ene persoon meer last heeft van acné dan de andere? Dit zijn de meest gekende oorzaken:

1. HORMONEN

Tijdens de puberteit hebben we te maken met hormonale veranderingen waarbij onze huid meer bacteriën aanmaakt. Deze toename in combinatie met een overmaat aan dode huidcellen zorgt ervoor dat onze poriën sneller verstopt geraken waardoor er mee-eters en tot slot puistjes gecreëerd worden.

Onze oplossing
Breng wekelijks de zachte fruitzuurpeeling van Skin Clear aan om je huid terug vrij te maken van dode huidcellen en de productie van bacteriën op je huid te verminderen. Vervolgens zal het Skin Clear masker zorgen voor een kalmerend gevoel en de vorming van puistjes tegenaan. Doe dit in combinatie met de dagelijkse verzorging van Skin Clear (reiniger & crème).

2. GENETISCHE AANLEG

Je kan last hebben van acné door genetische aanleg. Met de juiste professionele ondersteuning valt dit perfect te behandelen.

Onze oplossing
Afhankelijk van de mate van acné raden we de producten van Skin Clear aan als kwalitatieve huidverzorging met als ondersteuning een professionele behandeling bij een huidexpert.

3. STRESS

Weinig slaap in combinatie met veel stress kan ervoor zorgen dat je huid er doffer uit gaat zien en er zich meer puistjes beginnen te vormen.

Onze oplossing
Een gezonde levensstijl met voldoende slaap kan wonderen doen voor je huid. Probeer dagelijks een me-time moment te houden en breng meerdere dagen per week tot wekelijks een LOOkX Skincare polish pad aan die onzuiverheden voorkomt en je huid opnieuw een egaal gevoel geeft.

4. OMGEVINGSFACTOREN

Dagelijks hebben we te maken met vervuiling die op onze huid terechtkomt. Door je huid dagelijks niet te reinigen met een kwalitatieve cleanser verstoppen je poriën en krijg je sneller puistjes.

Onze oplossing
Reinig ’s morgens en ’s avonds je huid met de Skin Clear Cleansing Foam. Een peeling dat dode huidcellen verwijdert zoals de Skin Clear Amber Peeling geeft je huid opnieuw de nodige boost en bescherming.

5. FOUTE COSMETICA

Door non kwalitatieve cosmetica te gebruiken kan je huid uitgedroogd geraken. Hierdoor maak je nog meer sebum aan, dat leidt tot verstopte poriën en acné.

Onze oplossing
Kies om te beginnen een verzorgingsproduct voor jouw huidtype. Als je veel last hebt van puistjes is het mogelijk dat je een gemengde of vette huid hebt. De Skin Clear producten van Mila d’Opiz voorzien een volledige lijn die speciaal ontwikkeld zijn om grove poriën en acné te behandelen.

6. LEVERBELASTENDE VOEDING

Deze oorzaak is niet voor iedereen van toepassing. Bepaalde mensen krijgen zware acné doordat ze ‘allergisch’ reageren op leverbelastende voeding zoals varkensvlees, chocolade, kaas enzoverder.

Onze oplossing
Probeer bepaalde voedingsstoffen grotendeels te vermijden. Indien je hier al last van hebt, raden we aan om deze oorzaak van acné te laten behandelen bij een professionele huidexpert, die jouw huid zal analyseren en de juiste behandeling zal aanraden.

Terug naar overzicht