Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Terug naar overzicht

Hydrateer ik mijn huid voldoende?

Hydrateer ik mijn huid voldoende?
15
maart

Last van een vale huid? Schilfert ze, jeukt ze of heb je voortdurend rode plekken? 
Dan kan het zijn dat je huid niet genoeg gehydrateerd is. Gelukkig kan je je huid een boost geven met een paar simpele gewoontes.

Drink voldoende water
Voldoende water drinken is niet alleen belangrijk voor het lichaam, maar ook voor de huid. Drink minstens 1,5 liter water tijdens de dag. Je huid droogt minder snel uit en houdt gemakkelijker haar elasticiteit. Dat betekent minder rimpels.
Niet vergeten: tijdens en na het sporten verliest het lichaam ook veel vocht. Op zo’n momenten moet je meer drinken. 

Vermijd lang en heet douchen
Sta je na het sporten ook minstens een halfuur onder de douche? Zalig even ontspannen? Helaas is dat niet zo gezond voor je huid, want je wast de natuurlijke oliën weg. Daardoor droogt je huid sneller uit. Douchen met lauw of koud water is veel aangenamer voor je huid.

De juiste voeding
Soms is het moeilijk om 1,5 liter water per dag te drinken. Gelukkig zit er in bepaalde voeding ook veel vocht. Watermeloen en komkommers eten helpt om je huid weer stralend te krijgen. Iemand al zin in een zomerse salade?

Vermijd zeep
Je huid dagelijks met zeep wassen, droogt ze erg uit door de alkalische stoffen. Af en toe een verkwikkende douche zonder zeep kan dus gerust. Of kies voor een natuurlijke zeep op basis van plantenextracten of klei. Die drogen de huid niet zo uit.

De juiste huidverzorging
Smeren is belangrijk, dat gaan we niet ontkennen. Maar voor je begint te smeren, lees je best de bijsluiter van je verzorgingsproduct. Huismerken en goedkope producten hebben vaak een eerder nefaste werking op je huid. Kies daarom voor een product met kwaliteitsvolle oliën en vitamines.

Zoek je nog een product om die droge en gevoelige huid te verzorgen? Ontdek hier ons assortiment huidverzorgingsproducten.

Terug naar overzicht