Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Terug naar overzicht

Hoe verzorg ik mijn huid in de winter?

Hoe verzorg ik mijn huid in de winter?
12
december

Anneleen Raevens

Het koude weer heeft verschillende effecten op ons lichaam. Zo heeft je lichaam meer nood aan vitamines, keert het bekende ‘kippenvel’ sneller terug op je lichaam en heb je vaker last van koude voeten en handen. Wat heel vaak vergeten wordt is dat de extreme weersomstandigheden tijdens de winter evenals een grote werking hebben op ons gelaat.

Welk effect heeft de winter op onze huid?

Een droge huid komt niet enkel voor bij o.a. onze handen en benen, maar ook op ons gelaat. Hoe komt dit nu? Onze huid verliest sneller vocht door het koude weer waardoor ze sneller uitdroogt. De bovenste huidlaag wordt beschadigt en heeft meer nood aan omega 3 en 6 en verzorgende oliën om terug te kunnen herstellen.

Hoe verzorg ik mijn gelaat in de winter?

De overgang van het mooie zomerweer naar het koude winterweer laat een grote nadruk achter op onze huid. De mate waarin jouw huid extra verzorging nodig heeft is afhankelijk van jouw huidtype. Zo heeft de normale huid een minder aangepaste huidverzorging nodig dan bijvoorbeeld de gevoelige huid, die zich extra moet beschermen tegen de koude weersomstandigheden. Het is zeker aan te raden om een rijkere crème te gebruiken die jouw huid de nodige hydratatie en bescherming biedt en het verbruiken van het eigen huidvocht tegengaat.

Merk je dat jouw huid heel wat last heeft van het winterweer? Dan raden we jou zeker aan om professioneel advies aan te vragen bij een huidexpert in jouw buurt.

Voorkom heel wat huidproblemen tijdens de winter door jouw huid dagelijks te verzorgen met kwalitatieve producten die aangepast zijn aan de omstandigheden. Benieuwd welke verzorgingsproducten onze favoriet zijn deze winter? Lees hier onze blog over de winter must-haves!

Terug naar overzicht