Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Terug naar overzicht

HOE? 7 oorzaken van een droge huid

HOE? 7 oorzaken van een droge huid
22
januari

Anneleen Raevens

Heeft je gezicht dagelijks een trekkerig en schilferig gevoel? Dan heb je te maken met een droge huid. Dit huidtype vraagt om een specifieke behandeling met correcte en kwalitatieve verzorgingsproducten. Natuurlijk hoeven we eerst de aanleiding tot een droge huid te weten komen voor we de ideale oplossing op maat kunnen aanbieden. Herken jij jezelf in één van onderstaande oorzaken?

Erfelijkheid

Een aantal eigenschappen of aandoeningen kunnen erfelijk zijn en een droge huid is er één van. In dit geval word je geboren met een zwakke huid die het vochtverlies niet kan tegengaan.

Verzorg je huid met de verzorgingsproducten van de Mila d’Opiz Hydro Boost lijn om je huid zijn tekorten terug aan te vullen.

Warm water

Een douche of bad is van velen het favoriete moment van de dag, maar toch is slecht voor je huid. Door de warmte wordt de laag die je huid beschermt tegen vochtverlies weggespoeld met als gevolg dat de huid sneller uitgedroogd wordt.

De Swiss Wellness Body Lotion hydrateert en verzorgt je lichaam waardoor deze weer zacht aanvoelt.

Zeep

Zeep verstoort de pH-waarde van je gelaat en lost de beschermlaag tegen vochtverlies op.
Was je gezicht met water om de grootste vuiligheden te verwijderen en reinig vervolgens met een cleanser die past bij jouw huidtype.

Uitdrogende gezichtsreinigers

Non kwalitatieve cleansers die niet specifiek ontwikkeld zijn voor de droge huid, kunnen je gelaat te intensief ontvetten.
Bekijk hier ons assortiment met reinigers.

Droge lucht

De weersomstandigheden tijdens de winter drogen de huid zowel binnen- als buitenshuis uit. Het contact met de droge, koude lucht is buiten van invloed waarbij binnen de verwarming voornamelijk de oorzaak is.

Spray meermaals per dag de Refresher Spray om je huid extra te hydrateren.

Voeding

Door weinig groenten, fruit en aardappelen te eten, krijgt de huid niet de noodzakelijke vitamines binnen die de huid soepel houden en de conditie ervan ondersteund.
Combineer een gezonde levensstijl met de verzorgende producten van Skin Vital.

Roken

Nicotine vernauwt de bloedvaten waardoor de huid te weinig zuurstof toegediend krijgt. Dit tekort aan zuurstof neemt de kwaliteit van de bovenste laag van de huid met als resultaat een schilferig en doffe uitstraling.

Terug naar overzicht