Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Terug naar overzicht

Bye bye maskne!

Bye bye maskne!
19
januari

Lieselot De Keyzer

Maskne, een woord dat ons naast ‘virus’, ‘bubbel’ en ‘knuffelcontact’ al erg bekend in de oren klinkt. Maar wat is maskne eigenlijk? Het woord ‘maskne’ betekent acné ten gevolge van het dragen van een mondmasker, dit gedurende de strijd tegen het coronavirus.

Maskne staat voor onzuiverheden (lees: puistjes en irritaties) die ontstaan doordat we met onze adem een warme en vochtige omgeving creëren onder een mondmasker, vooral rond de mond en op de kin. Je hebt zeker ook wel al eens ervaren dat jouw mondmasker door praten of inspanning vochtig en kleverig aanvoelt? Ik hoor het je al denken: aangenaam is anders.

Aangezien we van het mondmasker nog lang niet verlost zijn, is de enige oplossing om maskne te voorkomen, het correct verzorgen van jouw huid. De vochtige omgeving onder het masker zorgt ervoor dat onze poriën (kleine, oppervlakkige gaatjes, onder andere terug te vinden naast de neus, op het voorhoofd of de kin) groter worden. Hierdoor kunnen zweet, talg en bacteriën zich opstapelen en raken de poriën verstopt. Het gevolg zijn zwarte punten, puistjes, ontstekingen of irritaties.

Door jouw gelaat dagelijks correct te reinigen, zorg je ervoor dat er geen verstoppingen in de poriën kunnen ontstaan. Belangrijk is dus om het gelaat 2x per dag goed te reinigen zodat alle vuiltjes verwijderd worden en je steeds een reine huid hebt.

Reinigen gebeurt met een reinigingsproduct aangepast aan jouw huidtype en -probleem, in dit geval maskne. Reinigen gebeurt nooit alleen met water want water lost geen vet en vuil op (je spoelt jouw bord na het avondeten ook niet enkel met water af, toch? 😉).

Naast de reiniging kan regelmatig peelen (verwijderen van dode huidcellen die ook verstoppingen kunnen veroorzaken) zeker ook een meerwaarde zijn in jouw strijd tegen maskne. Een zuiverend serum of masker vervolledigt jouw routine en zorgt dat je je masker zonder gène uitdoet op elk moment dat het mag!

Wij bieden drie soorten pakketten aan: basic, full option en purifying & anti ageing pack:


    

Bekijk via deze link de drie pakketten samen.

Vergeet niet om jouw huid na een reiniging steeds te beschermen met een aangepaste dag- of nachtcrème.

Bij aankoop van één van bovenstaande pakketten, voegen wij aan jouw order graag samples toe van de correcte dag- en nachtcrème op basis van de conditie van jouw huid.

Nog extra vragen over de ideale huidverzorging? Contacteer ons via Facebook (@BeautyInaBox.be) of via Instagram (beautyinabox_be).

Beauty in a box

 

Terug naar overzicht