Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Terug naar overzicht

7 tips voor een goed gereinigde huid

7 tips voor een goed gereinigde huid
09
januari

Anneleen Raevens

Reinigen is één van de belangrijkste stappen tijdens het verzorgingsproces. Je bereidt zo je huid voor op het verzorgingsproduct dat volgt. Vuil en dode huidcellen worden verwijderd met als gevolg dat de dag- of nachtcrème dieper in de huid dringt en zo de werking versterkt. Hou rekening met onderstaande tips en merk zelf het verschil!

KIES DE JUISTE REINIGER

De reiniger die je op je gezicht aanbrengt moet passen bij je huidtype. Informeer grondig welk huidtype je hebt en welk product er het best bij past. Als je niet het juiste verzorgingsproduct kiest, krijg je niet het gewenste resultaat met als gevolg dat de huid meer beschadigt wordt.
Kies niet voor zeep of goedkope producten uit de supermarkt. Deze producten zijn niet specifiek gericht op het huidprobleem en lossen daarbij het probleem niet op.

REINIG JE HUID 2x/DAG

Door te reinigen help je niet de huidverzorging die daarop volgt, maar verwijder je ook alle vuiligheden die je doorheen de dag opneemt. Zo voorkom je opstoppingen van de poriën en puistjes. Reinig en verzorg daarom ook je huid ’s avonds voor je gaat slapen.

VERWIJDER AL JE MAKE-UP

Start pas met het reinigen van je gezicht nadat je alle make-up grondig verwijdert hebt. Kies voor een make-upremover op basis van olie na het gebruiken van een reinigingsdoekje.

AANBRENGEN

Breng de reiniger met cirkelvormige bewegingen aan. Start van je voorhoofd naar je kaken tot aan je kin. Omdat je neus het meest onreine gebied is, reinig je dit als laatste. Als je deze stappen volgt, vermijd je dat vuil en bacteriën opnieuw verspreid worden naar de andere gezichtsdelen. Gebruik je een cleansing foam? Meng het product met een beetje lauw water en breng met dezelfde stappen aan op je gezicht.

AFSPOELEN

Spoel na het gebruik van een cleansing foam je gezicht grondig af zodat alle restanten van het product worden verwijdert. Controleer goed je hals, neusvleugels en haarlijn. Huidirritaties kunnen ontstaan doordat het reinigingsmiddel blijft zitten.

GEBRUIK EEN TONER

Een toner wordt vaak achterwege gelaten. Toch speelt hij een belangrijke rol in het reinigingsproces. Het verwijdert alle sporen van de reiniger en neutraliseert de pH-waarde van de huid. De ideale afsluiter na het reinigingsproces.

PEELING

Peel je huid één maal per week om ze nog een extra verzorging te geven. Een peeling verwijdert dode huidcellen waardoor de huid opnieuw kan ademen en tenslotte zacht aanvoelt. Afhankelijk van het huidtype, kan dit variëren in aantal keren. Doe dit niet té vaak! Als je te vaak peelt, verwijder je de nieuwe huidlaag en droog je de huid vervolgens uit.

Terug naar overzicht