Wegens staking bij BPost op 22/04/2024 kan uw pakket vertraging oplopen.

Terug naar overzicht

5 tips voor een mooi verzorgde huid tijdens de winter

5 tips voor een mooi verzorgde huid tijdens de winter
13
december

Anneleen Raevens

Net zoals we onze kledij moeten aanpassen naar de lagere temperaturen, heeft onze huid ook een aangepaste verzorging nodig. Deze tips helpen jouw huid door de winter en voorkomen zo meer huidproblemen:

Voorkom het gebruik van te warm water

Warm water zorgt ervoor dat je huid nog meer vocht verliest en vervolgens nog meer uitdroogt. Zet dus je douche of bad een paar graden lager en was eventueel je handen met lauw of koud water.

Kies voor extra verzorging

De huid verliest sneller vocht door het koude weer. Herstel de vochtbalans van je huid door te kiezen voor een dag- en/of nachtverzorging met een rijkere textuur. Een rijke crème bevat de nodige verzorgende oliën en ingrediënten om de huid terug zacht en egaal te maken.

Gebruik geen zeep

Was nooit je gezicht met zeep. De ingrediënten in zeep zorgen ervoor dat de pH-waarde van je huid uit balans raakt en zo nog meer uitdroogt.

Drink voldoende water

In de winter is het moeilijker om de gevraagde hoeveelheid water te drinken, maar toch blijft het belangrijk voor de hydratatie van jouw huid. Probeer dus elke dag minstens 8 glazen per dag te drinken.

Gebruik wekelijks een masker

Een masker geeft je huid een extra boost tijdens extreme weersomstandigheden. Voor het beste resultaat kies je het best voor een masker dat het best bij jouw huidtype tijdens de winter. Het is dus mogelijk dat je een ander soort masker moet gebruiken tijdens de winter dan tijdens de zomerperiode. Bekijk hier ons aanbod gezichtsmaskers.

Terug naar overzicht