Voeg de agenda toe aan jouw winkelmandje en ontvang hem gratis vanaf 200 euro met de kortingscode AGENDA 

Terug naar overzicht

5 tips om jouw huid gezond te houden

5 tips om jouw huid gezond te houden
22
januari

Anneleen Raevens

Heb je al verschillende manieren geprobeerd om die mooie ‘skin glow’ te krijgen, maar merk je toch geen verschil? Pas deze 5 tips toe aan jouw levensstijl en ontdek hoe een kleine aanpassing toch een grote invloed kan hebben op jouw huid.

1. Gebruik de juiste producten voor jouw huid

Vaak hebben mensen een verkeerde indruk van wat hun huidtype is. Maak een afspraak met een dermatoloog of schoonheidsspecialiste om jouw huidtype en eventueel huidprobleem te bepalen. Na de analyse krijg je een duidelijker beeld hoe je je huid moet verzorgen met de juiste producten.

Wil je snel te weten komen wat jouw huidtype is? Ontdek het nu via onze online huidanalysetest.

2. Slaap voldoende

Hoe minder slaap je krijgt, hoe minder tijd jouw huid heeft om zich te herstellen. ’s Nachts herstelt de huid de beschadigingen waarmee ze overdag te maken gekregen heeft zoals o.a. UV-straling, vervuiling en nog zoveel meer. Met de juiste nachtcrème merk je ’s ochtends nog een beter resultaat.

3. Eet voldoende vis en groenten

Ongezonde voeding heeft een groot effect op onze huid. Als je dagelijks veel junkfood eet en frisdrank drinkt, heb je meer kans dat je huid een doffe uitstraling heeft en vergroot je het voorkomen van onzuiverheden. Zorg er dus voor dat je voldoende gezonde vetten en antioxidanten binnenkrijgt in de vorm van noten, olijfolie, vette vis en groenten. Drink ook je nodige liters water om je huid gehydrateerd te houden zodat je geen doffe en droge huid krijgt.

4. Gebruik steeds een zonnebescherming

In de zomer- of winterperiode: een goede zonnebescherming is altijd nodig. Door altijd een zonnebescherming toe te voegen aan je dagcrème zoals de Classics Collagen Lotion SPF15 voorkom je het vroegtijdig vormen van ouderdomsvlekken, rimpels en een verslapte huid. Je hoeft daarvoor niet uitgerekend een zonneproduct te gebruiken. Er bestaat een groot assortiment in verzorging zoals de LOOkX Primer die een kwaliteitsvolle SPF bevatten om jouw huid te beschermen tegen schadelijke Uv-stralen. Houd er rekening mee dat een goede zonnebescherming minstens een factor 15 of 30 bevat.

5. Draag zorg voor jezelf

Deze laatste, maar toch niet minst belangrijkste tip is zeker één om in je achterhoofd te houden. Stress heeft een grote invloed op de staat van onze huid. Draag zorg voor jezelf en je geestelijke gezondheid en voorkom zo het ontstaan van onderhuidse ontstekingen en een gevoelige huid. Probeer dagelijks een me-time momentje te houden waarbij je stress los laat en kan ontspannen.

Deze tips vergroten jouw kans op een stralende huid, maar mocht je ook te maken hebben met een huidprobleem is er toch een speciale verzorging nodig. Laat je adviseren door een dermatoloog of schoonheidsspecialiste voor de juiste behandeling op maat.

Terug naar overzicht