Prachtige smokey eyes die betoveren

Met smokey eyes geef je je ogen een mysterieuze uitstraling en wordt een zwoele en intense blik gecreëerd. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat smokey eyes uitgegroeid is van een trend tot een echte klassieker en dat binnen verschillende make-upstijlen. Wij helpen je op weg naar de perfecte smokey eyes.

De stappen tot de perfecte smokey eyes

Smokey eyes breng je aan in verschillende stapjes. Wanneer je kiest voor smokey eyes, vormt de make-up rond de ogen steeds de eerste stap bij het aanbrengen van je make-up. Make-up die hierbij eventueel op je wangen naar beneden dwarrelt, kan dan nog eenvoudig weggeveegd worden.

Smokey eyes blijven behouden met een goede basis

Om met de smokey eyes van start te gaan, brengen we eerst een kleur aan als basisoogschaduw op het volledige bovenste ooglid, waarna we de lijnen gaan vervagen met een borsteltje. Op deze neutrale basis zal de oogschaduw beter blijven hangen en zullen de kleuren die nadien worden aangebracht beter behouden blijven.

Laagjes oogschaduw voor mooie smokey eyes

Voor geslaagde smokey eyes brengen we achtereenvolgens een huidkleurige tint en een bleke zilverkleurige tint aan, waarna we deze twee met elkaar laten vervagen. Op het onderste deel van dit ooglid wordt vervolgens dicht tegen de wimperlijn een donkere staalgrijze tint aangebracht. Lichte glanzende oogschaduw die we aanbrengen in de ooghoeken en onder de wenkbrauwboog zorgt voor een licht effect. Voor een mooie vorm laten we de oogschaduw aan de buitenkant naar boven lopen.

Zachte zwoele smokey eyes met blending

Blending van de kleuren voor een mooie overgang is een absolute must voor geslaagde smokey eyes. Zo vloeien de kleuren mooi in elkaar over en worden de overgangen tussen de verschillende kleuren minder zichtbaar voor een zachtere look. Het vervagen van de lijnen gebeurt met een kwastje of wattenstaafje. Voor een optimaal effect wordt gekozen voor losse poeders in plaats van vaste gepreste poeders, omdat deze beter voor het blended effect kunnen zorgen. Als kwast kies je best voor een bolvormige borstel waarmee je gemakkelijk oogschaduw kunt aanbrengen.

Eyeliner als finishing touch voor jouw smokey eyes 

Met eyeliner tekenen we dan een mooie dikke zwarte lijn langs de bovenste wimperlijn. Daarna brengen we mascara aan op de wimpers waarvan meerdere lagen op de bovenste wimpers. Zo creëren we echt verbluffende smokey eyes.  

Smokey eyes accentueren met de overige make-up

Om de smokey eyes look maximaal tot zijn recht te laten komen, kan je met een donkergrijze tint je onderste wenkbrauwlijn accentueren en met een wenkbrauwpotlood over de wenkbrauwen gaan.

Met een licht poeder wordt de foundation vervolgens gematteerd. Met donkerdere poeder wordt de lijn onder de jukbeenderen geaccentueerd voor meer structuur in het gezicht. Om de aandacht maximaal op de ogen te houden, kiezen we voor een neutrale kleur voor de lippen.

Bij Beauty in a Box vind je een breed gamma aan make-up, maar ook kwalitatieve gelaatsverzorging waaronder de beste dagcrème, een zuiverend gezichtsmasker, alsook alle benodigdheden wanneer je wil wallen wegwerken of je huid wil beschermen met een goede zonnecrème. Ontdek het snel.